گندت بزنند آی تی ایران

    معادل با     November 16, 2008

چند روز پیش مطلبی را در گوگل ریدرم دیدم مبنی بر اینکه سهم بازار مرورگر فایرفاکس به 44 درصد رسیده است و با کنایه حالی میکند که اگر از این آمار تعجب کنی کاملاً از مرحله پرتی.  و واقعاً در اون لحظه احساس کردم که چقدر بی خبرم. کمی تحقیق بیشتر روشن کرد که نویسنده مطلب از مرحله پرت است نه من. فهمیدم که اشتباه کرده ولی نمیدانم به چه علت فکر کردم نویسنده اش از آن آی تی نویسان تازه کار است که قاعدتاً  اضطرار به پاسخگوئی را از بین برد.

امروز در گشت و گذارم متوجه شدم که اصل مطلب از نشریه اینترنتی و پرسابقه آی تی ایران است و نویسنده اش  تا جائی که با اسمش آشنا هستم چندین سالی است که در آی تی ایران مینویسد. نویسنده آی تی ایران اگر آی تی کار و آی تی نویس شش دانگ بود و اینگونه مطالب را دنبال میکرد حتماً شاخش در میآمد که چگونه فایرفاکس به اینجا رسیده است و تحقیقی میکرد و  این مطلب نوشته نمیشد. آماری را که ایشان 44 درصد اعلام میکند درستش حدود 20 درصد است.

ff

نکته1: شدت تذکرم نسبت مستقیم با سابقه آی تی ایران و میزان توقعم از این نشریه اینترنتی داشت.

نکته2: فکر میکنم از یک سایت خبری تنها این انتظار وجود دارد که مطالبش «صحیح» و «به‌روز» باشد و اگر نباشد نه تنها معتبر نیست بلکه افکار عمومی را گمراه کرده است و اگر کسی به کسی در آی تی ایران باشد و اهمیتی برای خوانندگانشان قائل باشند باید اشتباهشان را تصحیح کنند. متعهدانه عمل کردن در اینجا عذر خواهی از خوانندگان و ارائه آمار صحیح است.

نکته3: این بار اول آی تی ایران در رابطه با چنین خطاهائی نیست.

منبع: Market Share  +

در اخبار گوگل این عبارت را سرچ کنید تا ببینید خبر سهم بازار فایرفاکس که یکی دو هفته ای است که – گاهی – از 20 بالا میزند. firefox market share

نوار بالای بلاگر را بدون وجدان درد بردارید

    معادل با     November 12, 2008

این نوار بالای بلاگر با وجودیکه فوایدی هم داره ولی مضراتش بیشتره. عده ای این نوار ابزار رو برداشتند و ککشون هم نگزید ولی من تابحال اونو صرفاً به دلیل احترام به حق و حقوق بلاگر برنداشته بودم ولی واقعاً دلم میخواست که بدون وجدان درد این نوار رو بردارم. خوشبختانه یک کاربر سمج بلاگر از زبان یکی از پرسنل بلاگر مجوز برداشتن رو گرفت. این پرسنل بلاگر میگه که گرچه ما توصیه به برداشتن اون نمیکنیم ولی در شرط اولیه ارائه خدمات ما که هر کاربری نسبت به آن متعهد میشود نیز نکته ای مبتنی بر اجبار به داشتن آن وجود ندارد. حالا شما هر جور دوست داری استنباط کن!  تمام. پس داشتن نوار ابزار بالا اختیاری است.

این قضیه بخصوص از این جنبه مفید است که گاهاً پرچم اعتراض این نوار ابزار باعث مشکلاتی هم میشود. نمونه اش هادی خوجینیان، سرزمین نو که در هنگام ورود به وبلاگش اخطار دریافت میکنید که مطالب این وبلاگ مخصوص افراد بزرگسال است. البته این میسر نشده است جز با محبت دوستان گرامی.

چنانچه مایل بودید این نوار ابزار را بردارید این تکه کد را در قسمت استایل – CSS وبلاگ وارد کنید.

#navbar-iframe {height:0px;visibility:hidden;display:none;}

 

»منبع مورد استناد: اینجا

»از طریق: اینجا

بلاگرولینگ جدید و کارکرد دگرگون شده پرشین بلاگرز

    معادل با     November 08, 2008

حالا 3 ماهی شده است که کار روی پرشین بلاگرز جدید را شروع کرده ام و در این یکماه اخیر تمام وقت آزادم اختصاص به این کار داشته است. با یک هدف به ظاهر ساده شروع کرده ام.  و آن اینکه پرشین بلاگرزی را که یک لیست بلاگرولینگی از وبلاگهای فارسی زبان خارج از کشور بوده است تبدیل به پرتال اطلاع رسانی موضوعی وبلاگشهر کنم. در ساختار و ایده همه چیز برای این هدف مهیاست. البته اگر به این هدف بصورت کامل و به آن شکلی که در نظرم بوده است نرسم حداقل در این لحظه با افتخار میتوانم اعلام کنم که در مسیری که تا به حال طی کرده ام 2 نوآوری مهم صورت پذیرفته است که به یقین در وبلاگشهر فارسی و حتی خارجی اش مشابه ندارد. مورد بلاگرولینگ آن عام و مورد نحوه عرضه مطالب خاص است.

1- بلاگرولینگ : بلاگرولینگ جدید دارای مزایائی به شرح زیر است-

- هر وبلاگ فقط یکبار در زمان انتشار به نمایش در میآید ( رفع مشکل پینگ دوباره و … در بلاگرولینگ قدیم) و از نمایشnew blogrolling وبلاگهائی که پست تستی و … دارند جلوگیری به عمل میآید.

-در هر محدوده زمانی خاص فقط یک بار نام وبلاگ ظاهر میشود. (رفع مشکل نمایش چند باره یک نام در روش گوگل ریدری)

-نمایش خاص وبلاگهای به روز شده در محدوده زمانی که کاربر تعیین میکند (شبیه بلاگرولینگ قدیم) بصورت یک تصویر شبیه شکل کنار – یک کاراکتر یا کلمه

-نمایش زمان انتشار- زمان به روزآوری –آخرین مطلب – نام نویسنده وبلاگ و نیز در صورت نیازیک پیام سفارشی بصورت تول تیپ

- لینک به فید جهت اشتراک فید – لینک به وبلاگ – لینک به پست.  در اینجا میشود کاراکترهای » و + را که در واقع لینک به فید و پست هستند با هر کاراکتر دلخواه جایگزین کرد.

- مهم تر از همه امکان جایگزینی نام مطلوب به جای نامی که وبلاگنویس انتخاب کرده است. مثلاً میشود نام «یادداشتهای نیک آهنگ کوثر» را به نیک آهنگ کوثر تغییر داد (کاری که در اینجا صورت پذیرفته است). کاراکترهای اضافی و نامطلوب را برداشت مانند مورد خبرنامه مالزی و یا اینکه تمام نامها را در تعداد خاصی کاراکتر متناسب با فضای ستون کناری وبلاگ قطع کرد.

- و موارد دیگری که امکان کنترل باز هم بیشتری را فراهم میکند.

احتمالاً تصدیق خواهید کرد که دارای مزایای غیر قابل انکاری بر بلاگرولینگ قبلی و روش گوگل ریدری است که آنرا منحصر به فرد میکند اما متاسفانه خبر بدی دارم و آن اینکه تا زمان راه افتادن پرشین بلاگرز قابل عرضه نخواهد بود. به این دلیل که برای عرضه عمومی احتیاج به نوشتن یک پست دقیق هست و همینطور پشتیبانی اطلاعاتی و راهنمائی که متاسفانه  کاملاً من را از مسیر راه اندازی دوباره پرشین بلاگرز منفک میکند.

اگر مایل بودید که از این بلاگرولینگ استفاده کنید در این مقطع وبلاگهائی را که مایلید بعداً در بلاگرول شما ظاهر شود در گوگل ریدر در زیر یک فولدر با نام دلخواه آماده کنید.

2- ایجاد سیاره از طریق سرویس وبلاگ مجانی

همانطوریکه تا به حال حدس زده اید پرشین بلاگرز به صورت یک لیست جامع بلاگرولینگی را باید فراموش کرد. حداقل قابل تصور یک دودردو (سابق) است که کلیه مطالب دسته بندی شده وبلاگهای خارج از کشور را بر اساس نام کشور مورد نظر به نمایش در میآورد. در طرح کلی هم یک پرتال اطلاع رسانی موضوعی از کل وبلاگهای ایرانیان وجود دارد. پرشین بلاگرز آینده کمی  شبیه سیاره وردپرس فارسی – فایرفاکس فارسی و … است، با توجه به این نکته که کارکرد حداقلی اش هم بسیار گسترده تر از سیاره های موجود است.

دررابطه با بلاگر فارسی بحث های گسترده ای وجود داشته است بر سر سیاره بلاگر فارسی که آیا باید سیاره را با توجه به همین امکانات بلاگر ساخت و بسیاری قابلیتها را از دست داد و یا اینکه آنرا روی پلاتفرم دیگری مانند وردپرس دات ارگ ایجاد کرد. شکل عرضه شده اطلاعات در پرشین بلاگرزی که خواهد آمد از نظر من جواب قاطع در جهت ایجاد سیاره روی بلاگر است و احتمالاً میتواند الگوئی برای دیگرانی باشد که مایلند کاری شبیه را صورت دهند.

blogger-fa-planet در این متد اختیار مطلق از هر بابت وجود دارد. میشود محتوای مطالب را به شکل مطلوب  و یا استاندارد در آورد. مطالب غیر مربوط را فیلتر کرد. به صورت تکست با هر تعداد کاراکتر و یا بصورت اچ تی ام ال با تغییرات دلخواه داشت.  اضافه و حذف وبلاگهای مشمول موضوع بسیار آسان است. اگر نقصی وجود داشته باشد تنها اینست که مطالب در خود وبلاگ ثبت نمیشود که با توجه به اینکه روز به روز از اهمیت وبلاگ بصورت فیزیکی کاسته خواهد شد اینهم نقص قابل توجهی نیست.

یک سئوال مهم و تعیین کننده برای من:

چند روزی است که یک گیر اساسی کرده ام. همانطوریکه میدانید تعدادی وبلاگ وجود دارد که در بیان شیوه کاملاً راحتی را انتخاب کرده اند و از به کار گیری  کلماتی شبیه ک..، ک..، ک..، گو. و امثالهم هیچ ابائی ندارند. عده ای هم هستند، بیشتر سیاسی، که مطالبشان آکنده از اتهامات و فحاشی است. از جنبه اخلاقی با هر دو گروه مشکل دارم اما از طرف دیگر فکر میکنم حذف کردن این دو گروه در پرشین بلاگرز آینده مخالف آزادی بیانی است که به آن معتقدم. با توجه به اینکه نام وبلاگهایشان در هر حالت ارائه خواهد شد به نظر شما در رابطه با ارائه با این وبلاگها چه روشی را در پیش بگیرم:

1- اینگونه وبلاگها در عرضه مطالب حذف بشوند. (گرچه نام و لینکشان در لیست وبلاگها در هر حال وجود خواهد داشت)

2- فقط مطالب نامربوط این وبلاگها حذف بشوند. (با توجه به اینکه عملی کردن این مورد کار سنگینی را میطلبد و ارائه نسخه جدید پرشین بلاگرز را به تاخیر میاندازد)

از راهنمائی شما ممنونم و نظرتان برای من مغتنم است.

در رابطه با پیشرفت کار بگویم که قالب جدید و متناسب 100 درصد آماده است. اطلاعات وبلاگهای خارج از کشور 100 درصد به روز و آماده است. اما همانطور که گفتم هدف ایجاد یک پرتال اطلاع رسانی موضوعی است. قصد دارم ساختار متناسب این پرتال و نمونه های ملموس آنرا ایجاد کنم که بعداً با همکاری شما تکمیل شود. همکاری کردن بسیار آسان و متضمن هیچ کار قابل ملاحظه اضافه یا حتی وقت اضافه نیست. کمی به لحاظ خصوصیات میل به خدمت را میطلبد که فکر میکنم در بسیاری باشد.

جستجو در منابع بلاگر

Custom Serach

فید / خوراک / خبرمایه

اشتراک فید

دریافت توسط ایمیل

آدرس ایمیل خود را وارد کنید:

Delivered by FeedBurner

خواندنیها از وبلاگشهر