پرشین بلاگرز به زبان ساده

    معادل با     December 22, 2008

پرشین‌بلاگرز پروژه‌‌ای‌ست جمعی و مربوط به وبلاگ‌شهر. هر وبلاگنویس واجد شرایط با توجه به زمینه‌ی اصلی فعالیت خود، امکان حضور در خبرخوان‌های موجود و مشارکت در ارائه خبرخوان‌های جدید را خواهد داشت.

کار خبرخوان پرشین بلاگرز چیست؟
خبرخوان پرشین بلاگرز، آخرین مطالب منتشر شده وبلاگها را بصورت اتوماتیک دریافت و منتشر میکند.

آیا پرشین بلاگرز شبیه دودردو است؟
خیر! دودردو یک خبرخوان عمومی است و آن به این معناست که دودردو آخرین مطالب وبلاگهای برگزیده وبلاگشهر را بدون طبقه‌بندی محتوائی وبلاگ‌ها بازنشر میکند. در حالی که پرشین‌بلاگرز خبرخوانی تخصصی است.

آیا کار پرشین بلاگرز با گرین بلاگ یکی است؟
خیر! پرشین بلاگرز با گرین بلاگ دو تفاوت عمده دارد:
1- تک موضوعی نیست. حوزه فعالیت گرین بلاگ فقط مطالب مرتبط با مسائل زیست محیطی است. برخلاف گرین بلاگ، حوزه فعالیت پرشین‌بلاگرز بسیار گسترده است. در حال حاضر پرشین‌بلاگرز شامل 36 خبرخوان متفاوت است که هر کدام به تنهائی نقشی شبیه گرین بلاگ دارند.
2- بر خلاف گرین بلاگ و کلیه سیاره‌ها و خبرخوانهای موجود، در پرشین‌بلاگرز خبرخوانها توسط کاربران ایجاد و مدیریت میشوند.

آیا من هم میتوانم یک خبرخوان به وجود آورم؟
ایجاد یک خبر خوان با رویه‌ای که گرداننده‌گان پرشین بلاگرز طراحی کرده‌اند بسیار ساده است و احتیاج به هیچگونه مهارت فنی یا صرف زمان زیاد ندارد. با توجه به عمومیت یافتن استفاده از گوگل ریدر و با توجه به فراوانی فیدهای موجود در گوگل ریدر یک وبلاگنویس، هر وبلاگنویسی می‌تواند با صرف اندکی وقت، موفق به ایجاد یک خبرخوان شود. رویه کار بدین صورت است که پرشین بلاگرز از اطلاعات عمومی شده یکی از دسته‌های فید مرتبط به هم که در تخصص یا علاقه وبلاگنویس است استفاده و خبرخوانی را به نام وی و برای استفاده عموم در وبلاگشهر عرضه میدارد.

ایجاد خبرخوان چه فایده‌ای می‌تواند برای من داشته باشد؟
به باور ما این اقدامی است که سراسر فایده است. بدون توجه به مزایای در نظر گرفته شده برای وبلاگنویس، این کار در درجه اول اقدامی در جهت منافع جمع و خدمت به وبلاگشهر است.

چگونه اقدام به ایجاد یک خبرخوان در جهت منافع جمع است؟
با افزایش روزافزون وبلاگنویسان و تنوع مطالبی که توسط آنان عرضه می‌گردد، دستیابی به مطالب مورد علاقه یا تخصص یک فرد، مشکل و مشکل‌تر می‌شود. از این‌رو با طبقه‌بندی‌ای که در خبرخوان‌ها انجام می‌گیرد، دسترسی به منابع و مطالب مورد علاقه‌ی ساکنان وبلاگ‌شهر به نحوی چشم‌گیر راحت و آسان می‌شود.

در چه موضوعاتی می‌شود با پرشین بلاگرز در ایجاد خبرخوان همکاری کرد؟
با توجه به گوناگونی موضوعات طرح شده در خبرخوان‌ها، هر موضوعی می‌تواند حوزه‌ی فعالیت یک خبر‌خوان باشد، مشروط بر آن‌که آن موضوع قبلن توسط وبلاگنویس دیگری انتخاب نشده باشد. پرشین بلاگرز، به منظور ایجاد ایده در وبلاگ‌شهر اقدام به ایجاد تعدادی خبرخوان نمونه کرده است. لیست خبرخوان های موجود را میتوانید در اینجا مشاهده نمائید. در عمل هزاران موضوع جهت ایجاد خبرخوان وجود دارد.

آیا حدس من مبنی بر تازه بودن کاری که پرشین بلاگرز ارائه می‌کند، درست است؟
بله! حدس شما کاملاً درست است. سیاره‌ها و خبرخوان های تک موضوعی مدتی است بوجود آمده‌اند. خبرخوان‌هائی که مجموعه‌ای از اخبار برگرفته از منابع خبری را عرضه می‌کنند نیز از قبل وجود داشته‌اند. اما آنچه کار پرشین بلاگرز را برجسته می‌کند به شرح زیر است:
1- پرشین بلاگرز، خبرخوان عمومی و یا تک موضوعی نیست بلکه مجموعه‌ای است از خبرخوان‌هایی با موضوعات گوناگون.
2- حجم عظیم و تنوع اطلاعات طبقه‌بندی شده در پرشین بلاگرز در وبلاگ‌شهر بی سابقه است.
3- پرشین بلاگرز حاصل کار جمعی و بر اساس مشارکت داوطلبانه‌ است. ایده‌ و عملکرد پرشین بلاگرز ‌شباهت زیادی به ایده های وب2 دارد.

چشم‌انداز شما برای نقش و آینده‌ی پرشین بلاگرز چیست؟
وبلاگ یک رسانه‌ی جدید و دو سویه است که به رقابت با رسانه‌های سنتی برخاسته است. تولید مطالب روزانه‌ی وبلاگ‌شهر متنوع و از حجم تولیدی عظیمی برخوردار است که بدلیل پراکند‌گی موضوعات و ناکارآئی یا نبود سیستم توزیع مناسب، مطالب تولید شده غالبن به هرز رفته و خوانده نمی‌شوند.دست اندرکاران پرشین بلاگرز امیدوارند که با ایجاد بستری مناسب جهت مشارکت جمعی، منابع و اطلاعات تولید شده را نظم داده و دسترسی همه‌گان به آن‌ها را آسان‌تر سازند.
هدف ما از ایجاد پرشین بلاگرز، ایجاد این امکان است تا هر وبلاگنویسی بتواند با تنها چند کلیک ساده، به مطلب مورد نظر خویش در وبلاگ‌شهر دسترسی پیدا کند.
ما نیل به این هدف و تحقق بخشیدن به این آرزو را دور ارزیابی نمی‌کنیم.

محدودیت‌های پرشین بلاگرز چیست؟
هیچ‌گونه محدودیت قابل توجهی در ساختمان پرشین بلاگرز، وجود ندارد. پرشین بلاگرز ظرفیت ایجاد هر تعداد خبر خوان و همکاری با هر تعداد وبلاگنویس واجد شرایط را دارد.

برای اطلاعات بیشتر به بخش پرسش و پاسخ مراجعه فرمائید.

نگاهی دوباره به عاشقان ایران

    معادل با     December 18, 2008

این روزها خیلی کم و در حد اثری از زنده بودن مینویسم. ماههاست که سرم به کار ساختن دوباره پرشین بلاگرز است. به قدر موئی به ارائه اش مانده. یادم افتاده به دو سال پیش در همین مو قع ها که داشتم روی لیست وبلاگهای خارج از کشور کار میکردم. به وقت افتتاحش پستی در فروردین 86 در کانادا پست نوشتم. با تمام عشقم به ایران نوشتم. دوباره خواندمش و مثل هر بار به نوشته وبلاگ زیر آبی آسمان که رسیدم گریه کردم. نمیدانم چرا. بسیاری از نوشته هایم در وب پراکنده هستند. بخشی از پست معرفی پرشین بلاگرز در آن زمان را در این وبلاگ میآورم به این علت که دوستش دارم و هم اینکه کسی نگوید که مرده ام! خیر! زنده ام و مشغول!

«… واما از سفر مجازی ای بگویم. سفری به پهنای "جهانی بی فاصله". این سفری به "دهکده جهانی" نبود. فاصله ای در کار نبود. فاصله ها فقط یک کلیک بود. بازدید از 1000 نقطه از جهان. در این سفر مسحور شدم, به حال گریه افتادم, از زندگی سیر شدم, از شدت خنده سیاه شدم... از تنفر دیدم تا عشق. حتی در لحظاتی عاشق شدم. از سادگی دیدم تا نمایشی افراطی از "خود متفاوت". از" شعبده باز شیاد" تا "فاضل وارسته". از "مرگ در یک قدمی" تا "بلعیدن هر نفس با امید". از مدعیان "سلطنت وبلاگستان" تا درویشانی که بی ادعا و بدون صدا جهانی را تصرف کرده اند. از شاهان محلی و شاهزادگان و "فراشان دربار"شان که با غرور کسی را به دربار نمیپذیرفتند و هرگز پای به خانه رعیت نمیگذاشتند تا شاهنشاهانی واقعی, مردم دار و دارای ارزشهای متعالی. از "گلخانه های شهوت" تا "فتح یک قرن به دست یک شعر". از "چه" تا "ابوذر". از "عفیف" تا "دریده". از "مرید ماکیاول" تا "چون آب چشمه زلال". درمحله ای و کوچه ای و خانه ای از وبلاگستان فقط 3 نقطه(...) 3 روزه 76 نظر را به خود جلب نموده بود و در جائی دیگر پستی به زحمت یک کتاب, یک ماهه, دریغ از یک نظر... سفر عجیبی بود. در محله ای صدای غالب, ابراز خشم و انزجار, نفرت, توهین و دریدن روح بود و در محله ای دیگر عمدتا صفا, سادگی, زلالی روح و در سفره شان "کاسه داغ محبت بود". در جاهائی "گدائی و دریوزگی لینک", "طلب ناموس" برای لینک, و در سوی دیگر, گشاده دستانی که ندادن لینک "به جا" را خیانت به خود و اصول و ارزشها می یافتند. بازار شام غریبی بود. و همه در فریاد. در یک جا هزاران نفر فریاد میکشیدند و در جائی دیگر فقط یک نفر, بی همراه, در تنهائی و انزوا, فریاد درونش بلند تر ازجمع آن هزار نفر بود. هیچ کدام ازخانه های وبلاگستان مثل هم نبود. هر کدام با دیگری تفاوتی اساسی داشت. هر کدام یا بازتابی از شخصیت نویسنده بود و یا بیان ابعاد و لایه هائی پنهان از شخصیت که مجالی از عرضه در "دنیای واقعی" نمیابد. هرکدام, منحصر به فرد.


کشف سفر من این بود که در میان تفاوتها ی شکلی و محتوائی و اختلافات رنگارنگ, تنها یک نقطه اشتراک اساسی وجود دارد که آنها را به هم پیوند میدهد. عشق به ایران. ساکن خارج از کشور باشی, بنویسی, آنهم به فارسی و در وب با تمام مشقاتش, به نظر من مفهومی جز نیازشدید به ارتباط با سرزمین مادری را نمی رساند. از چپ تا راست, از عام تا روشنفکر, از بالای شهر تا پائین شهر با وجود همه تفاوتها همه به ایران عشق میورزند و قلبشان برای ایران می تپد. هر کس به روش خود. جسمشان به دور ولی روح و جانشان در ایران است. بلاگر های این لیست در حسرت تنفس در فضای ایرانند. در آرزوی حس قدیمی نوروز, دیدن دوباره دماوند و... در آرزوی بودن در میان خانواده, دوستان و...آشیانه. در آرزوی "دربند", گپی با "دریانی"...تجدید خاطرات. در آرزوی بودن در مام وطنی که او را شهروند درجه 2 محسوب نمیکند. اینها کسانی هستند که علیرغم تمام جاذبه ها و گرفتاری های این سوی آب باز هم به فارسی مینویسند. ایرانی ها همه به وطن عشق میورزند ولی عشق خارجی ها متفاوت از داخلی هاست. داخلی با پائی قرص بر خاک و تنفس در فضای وطن هرگز نمیتواند حس و حال این سوی آب دریابد.


حاصل اینکه وقتی که از دور به این غوغا نگریستم, گوش جان به این همهمه, هیاهو, فریاد, فتنه,...سپردم, به ناگاه سرودی موزون, آرامش دهنده و بغایت زیبا را شنیدم و دیدم که چگونه ارکستری عظیم از ایرانیان عاشق و پراکنده درگوشه به گوشه گیتی, آهنگ با شکوه و دلنشین "عشق به ایران" را با تمام وجود و بی وقفه می خوانند. این بخشی از لیست این خوانندگان عاشق است.
بخش کوچکی از" لیست عاشقان ایران".
یکی از این عاشقان را در اینجا ببینید. مشتی از خروار.»

یک مکالمه تلفنی کوتاه

    معادل با     December 13, 2008

روز تعطیل است. تلفن زنگ میخورد. شماره نا آشناست ولی کد تورنتو را نشان میدهد. تلفن را برمیدارم. آن طرف خط یک نفر با لهجه هندی – انگلیسی  اعلام میکند که از شرکت بل کانادا تماس میگیرم و شما حائز شرایط گرفتن  یک دستگاه تلفن موبایل موتورلا مدل رزر به صورت مجانی شده اید. میگویم که ممنون و حالا چه باید کرد. میگوید چند سئوال دارم.

-  شما چند خط تلفن با شرکت بل دارید؟

- شما که فرمودید از بل هستید باید بدانید که چند خط دارم.

- متاسفانه ما به دلایل امنیتی دسترسی به چنین اطلاعاتی نداریم.

- بنده هم درست به همان دلایل امنیتی نمیتوانم به شما بگویم که چتد خط دارم.

قبل از من تلفن را قطع کرده است.

یک فرم تماس عالی و ادامه کیفیت لوگو

    معادل با     December 05, 2008

این پست یک تیر و دو نشان است. اول اینکه در رابطه با فرم تماس توی کار که بسیار خوب و قابلیت سفارشی شدن را هم دارد خواستم سرویس kontactr را خدمت شما معرفی کنم. این سیستم از هر لحاظ تست شده و به مراتب بهتر از contactify است. بزرگترین مزیتش اینست که این امکان را دارد که فرم تماس را در درون وبلاگ خودتان قرار بدهید. به زودی این سیستم را روی این وبلاگ قرار میدهم ولی فعلاً نمونه اش را در وبلاگ دوست عزیزم باغ بان باشی ببینید. اما غرض از مزاحمت در درجه اول این موضوع نبود.
در ادامه پست پیشین که عناونش بود سایز مناسب برای لوگو وبلاگ چیست؟ خواستم کمی از دوستان ایرانی رفع اتهام کرده باشم و گفته باشم که سهل انگاری در این باره خاص ما ایرانیها نیست و خارجی های از ما بهتران هم گاهی آماتوربازی های عجیبی دارند. نمونه اش تصویر پشت زمینه همین جناب فرم تماس مذکور است.
تصویر پشت زمینه ایشان را بسختی بتوانید در همین صفحه ببینید چون اندازه اش 7 پیکس در 7 پیکسل است. فرمتش jpg است و حجمش به اندازه ای است که سر من سوت کشید. نزدیک 13 کیلو بایت.bg
بزرگ شده این پشت زمینه را برایتان آورده ام تا ببینید که چقدر کیفیت آن با وجود این حجم وحشتناک مزخرف است.
bg1
برای مقایسه و اینکه حس بیشتری روی موضوع حجم و کیفیت تصاویر داشته باشید تصویری را در همین مایه ها با فرمت png-8 و با کمک فوتوشاپ و گزینه save for web تهیه کرده ام که قرار است پشت زمینه پرشین بلاگرز شود (مزخرف است تا دیر نشده همین الان بگوئید)
newbg
تفاوتها:
ابعاد این تصویر 180 پیکسل در 180 پیکسل است= 660 بار بزرگتر
نتیجه1: مرورگر 660 بار کمتر تصویر را تکرار میکند. بنابرین سریعتر صفحه را فرش میکند. (این استنباط من است. اشتباه است تذکر دهید ممنون میشوم- من نقطه تلاقی بیشترین سایز – بیشترین کیفیت – کوچکترین حجم را ملاک قرار میدهم)
سایز آن فقط 296 بایت است ( در مقایسه با 13 کیلو بایت)= 43 بار کمتر
نتیجه 2: این تصویر به سهم خود 43 بار زودتر هم دانلود میشود.
کیفیت آن حرف ندارد و حتی یک پیکس خراب ندارد.
نتیجه 3: آن بابای فرم تماس این تجمل را دارد که چنین سهل انگاری و گشاده دستی کند و برای بازدیدکنندگانش صدتا خرابکاری بیش از اینهم عین خیالشان نیست چون هر صفحه ای در کسری از ثانیه باز میشود. برای ما، هم اصول حرفه ای و هم اینترنت هندلی‌مان این حکم را میدهد که در طراحی صفحات وب حسابگر باشیم.
پی نوشت:
1- بلاگر تصاویر کم حجم میکند. تصویر گوچک 7-7  در سایت مورد اشاره همان حدود 13 کیلو بایت است
2- ارائه بزرگ شده تصویر درست نبوده است. با نرم افزار ادیت ویندوز اینکار انجام شد که دارای کیفیت لازم نیست. بزرگ شده این تصویر با فتو شاپ در پی میاید. فلشها نشان دهنده ناخالصیهای تصویر هستند. در کل این تصویر به جای اینکه شامل 2 رنگ باشد 21 رنگ دارد. علت بزرگ شدن هم همین است.

سایز مناسب لوگو برای وبلاگ چیست؟

    معادل با     December 03, 2008

در حال طراحی مجدد لوگو پرشین بلاگرز بودم و فکر کردم بد نیست یک مقایسه ای از وضع سایز لوگوهای موجود سایتها و وبلاگها رو خدمت شما ارائه بدهم و بعد هم از آنها نتیجه ای بگیریم. اینها لوگوهائی هستند که سایت یا وبلاگ انتظار دارد دیگران به قصد حمایت در وبلاگشان قرار دهند.

1- لیست وبلاگهای به روز شده – gif- ابعاد 88-31 – سایز 1.75kb

webloglist

2- بلاگ نیوز – gif – دو لوگو دارد. ابعاد :88-31 و 88-44 سایزها به ترتیب: 970 بایت و 1.19 کیلو بایت

blognews

3- دو در دو – jpg – ابعاد: 88-29 – سایز: 1.86 کیلو بایت

doxdo

4- دنباله – gif – ابعاد:110-32 – سایز: 1.94 کیلو بایت

donbaleh1logo2

5- مهندس –png – ابعاد:165-164 سایز: 13.3 کیلو بایت

mohandes-fa

6- هفتان – Jpg – ابعاد: 88-31 – سایز:2.48 کیلو بایت

haftan_logo

7- رادیو زمانه – فلش – ابعاد 88-31

8- بازنگار – gif – ابعاد:88-31 – سایز: 1.82 کیلو بایت

baznegar_88x31

9- بالاترین: png - چهار سایز لوگو دارد. که از 80-15 شروع و تا 180-60 ادامه پیدا میکند. سایزها بین یک کیلو تا دو کیلو بایت قرار دارد

balatarin1banner-80x31-1

10- پرشین بلاگرز – png – ابعاد: 88-44 سایز: 708 بایت

Persianbloggers_list

نکته1 - اهمیت توجه به ابعاد: به نظر میرسد که گرایش عمومی به سمت کوچک تر شدن است. دو سال پیش که من لوگو پرشین بلاگرز را طراحی کردم ابعاد 88-44 فراگیر تر بود ولی حالا 88-30 فراگیر تر شده است. بدون شک این گرایش ناشی از خواست عمومی است. خود من در چند ماه اخیر درخواستهائی در جهت کوچک تر شدن لوگو داشته ام.

نکته 2- اهمیت توجه به سایز: متاسفانه چیزی که کمتر در بین لوگو سازان و وبلاگهائی که لوگو را قرار میدهند اهمیت سایز لوگو است. توجه کنیم که اکثریت بزرگی از بازدیدکنندگان وبلاگها از اینترنت دایال آپ استفاده میکنند. وقتی سرعت 56 کیلو بیت در ثانیه انتقال اطلاعات توسط مودم را ترجمه به سرعت دانلود یک تصویر کنیم به این نکته میرسیم که در عمل چیزی حدود 4-5 کیلو بایت در ثانیه امکان دانلود داریم. به عنوان مثال در رابطه با لوگو سایت مهندس نزدیک به 3 ثانیه فقط صرف دانلود لوگو میشود و این برای مصرف کننده اینترنت در ایران کم از فاجعه نیست. حتماً توجه دارید که فقط این یک لوگو نیست که باید دانلود شود بلکه صدها عنصر دیگر هم سهم زمان خود را میخواهند.

توصیه 1: برای تصاویر کوچک به هیچ عنوان از jpg استفاده نکنید.

توصیه 2: در تصاویرتان از تعداد رنگ کمتری استفاده کنید. به تصویر بالای این وبلاگ دقت کنید. کار گرافیکی ارزشمندی نیست. ادعایش هم نیست و امکانش هم با توجه به سرعت اینترنت ایران نیست. اما با استفاده از تکنیک رنگ های کمتر سایز تصویر از بالای 20 کیلو بایت به حدود 4 کیلو بایت رسید.

توصیه 3: تصاویرتان را با استفاده از فتوشاپ برای استفاده در وب بهینه کنید. گزینه: save for web

چند مثال فقط برای روشن شدن موضوع:

مهندس: اصلی: 13.3 کیلو بایت – بهینه شده: 2.6 کیلو بایت. توجه کنید که سایه های کنار حذف شده است.

راندمان: 500 درصد

mohandes-fa mohandes-new

هفتان: اصلی: 2.48 کیلو بایت - بهینه شده: 846 بایت

راندمان:300 درصد

haftan_logo haftan-new

دودردو: اصلی: 1.86 کیلو بایت – بهینه شده: 999 بایت

راندمان: 100 درصد

doxdo doxdo-new

امیدوارم دوستان تهیه کننده لوگو و صاحبان سایتها هدف از این مطلب را توجه دادن وبلاگشهر به گرایشات در رابطه با سایز مناسب لوگو و نیز اهمیت بهینه سازی تصاویر دیده باشند. قصد من دخالت در کارشان نبوده است و طبیعی است هر کس مختار به کار خود است.

جستجو در منابع بلاگر

Custom Serach

فید / خوراک / خبرمایه

اشتراک فید

دریافت توسط ایمیل

آدرس ایمیل خود را وارد کنید:

Delivered by FeedBurner

خواندنیها از وبلاگشهر