پائیز در تورنتو
معادل با November 07, 2005
بلاگ اسکای - گامی بلند به جلو
معادل با November 06, 2005
از طریق نرگس و لینکش در بلاگ نیوز متوجه تغییراتی در بلاگ اسکای شدم و باید بگم که این تغییرات فوق العاده بودند. اینترفیس جدید، چند کاربره شدن ، چند وبلاگه شدن و یک عالمه تغییرات جدید. تا قبل از این یکی از اظهار نظرهای من در باره بلاگ اسکای در مطلبی تحت عنوان بلاگ اسکای وجود روح در اینترنت منعکس شده بود که حس میکنم از جاده انصاف خارج شده بودم و مدیر محترم بلاگ اسکای استرالیا یا هر جائی که هست امیدوارم که معذرت من رو بپذیره.
با تغییراتی که در میهن بلاگ، بلاگفا و بلاگ اسکای شاهد بودیم و همینطور ورود به صحنه آرپا بلاگ، رقابتی که انتظارش را داشتم بین سرویس دهندگان رخ داده است و در زمان کوتاهی یک عالمه تغییرات را شاهد بوده ام. اگر بخواهم خلاصه کنم و قضاوتی هم داشته باشم :
ار لحاظ سرعت حرف اول را مدتهاست بلاگ اسکای میزند و حتی از بلاگر سریعتر است. میخواهید بدانید چرا اینرا میگویم به انتهای پستی که سرویس دهندگان را مقایسه کرده ام در --> اینجا مراجعه فرمائید.
بنابرین از لحاظ سرعت:
1- بلاگ اسکای
2- بلاگفا
3- میهن بلاگ
4- پرشین بلاگ
از لحاظ ترافیک :
1- پرشین بلاگ
2- بلاگفا
3- بلاگ اسکای
4- میهن بلاگ
برای دیدن ترافیک زنده سرویس دهندگان به ---> Live Stats مراجعه فرمائید.
با پیش بینی برتری قریب الوقوع بلاگفا و حالا هم پیش بینی رقابت سخت بین بلاگفا، پرشین بلاگ و بلاگ اسکای.
پایان پست / ادامه ندارد.
کنترل بیشتر روی کامنتهای Blogger
بلاگر امروز امکان دیگری را به سیستم افزود. از این پس این امکان وجود دارد که نظرات خوانندگان قبل از انتشار بازبینی و تائید گردند. تائید در کنترل پنل بلاگر و یا توسط ای میل مقدور میگردد.
برای اطلاع بیشتر به Comment Moderation رجوع فرمائید.
پایان پست / ادامه ندارد.
با فعالیتهای خسروشاهی ها در کانادا آشنا شوید
معادل با November 02, 2005
خانواده خسروشاهی که همان مالکان سابق شرکتهای مینو و الوند در زمان شاه هستند هم اکنون در کانادا اقامت دارند.آقای حسن خسروشاهی در سال 2004 در میان ثروتمندان کانادئی در رده 64 قرار گرفت و به احتمال قوی ثروتمندترین فرد ایرانی ساکن کاناداست. این نوشته تحقیقی در گذشته و حال این خانواده است.
عکس بالا- نفر اول سمت چپ: حسن خسروشاهی---- عکس سمت چپ: بهزاد خسر وشاهی
عکس سمت راست : نزهت خسرو شاهی
هر ایرانی در کانادا بدون شک با نام خسروشاهی و Future Shop آشناست. هر ایرانی تازه واردی یا بهتر بگویم هر مهاجر تازه وارد, در همان روزهای اول ورود بارها به اجبار گذارش به سوپر استورهای Future Shop برای خرید وسائل الکترونیکی و لوازم خانگی می افتد. ایرانی تازه وارد از قدیمی تر ها هم نام خسروشاهی را به همراه چند نام ایرانی شاخص دیگر با غرور میشنود. قدیمی تر ها گوئی به زبان بی زبانی میخواهند بگویند کانادا و ایرانیهای کانادا فرق میکنند و اینجا ایرانی قدرتمند و ثروتمند است. ولی علیرغم اینهمه آوازه اکثریت ایرانیان حتی نام کوچک خسروشاهی را نمیدانند و حتی بعضی به غلط افتخار تاسیس بزرگترین مرکز خرید کانادا, West Edmonton Mall را به وی نسبت میدهند چرا که خسروشاهی هابا جراید میانه ای ندارند, حتی عکس مناسبی از آنان در دست نیست, با شهرت طلبی بیگانه اند ولی در عین حال در سکوت به فعالیتهای موفق اقتصادی خود ادامه میدهند. هدف این گزارش روشن کردن پاره ای از زوایای تاریک قصه خسروشاهی است.
خسروشاهی ها( حسن - نزهت و دو فرزند) که سهامدار عمده شرکت صنعتی مینو و گروه سرمایه گذاری الوند و شرکتهای دیگری بودند قبل از سقوط شاه در سال 1978 ایران را به مقصدی نامعلوم ترک میگویند. هیچ کس نخواهد دانست که چه اطلاعاتی و یا چه تحلیلی باعث میگردد که آنان کار و کسب موفق و پرسود را که فقط قسمت مینوی آن در همان سال 350 میلیون دلار آمریکا فروش داشته در زمانی قاطعانه ترک گویند که هنوز سقوط شاه برای بسیاری از حکومتیان حتی محتمل نیست. و نمیدانیم که بر آنان چه گذشت و چه مسیری را پیمودند که در انتها در سال 1981 با مهاجرت به کانادا اولین ردپایشان در Vancouver, B.C پیدا و در آنجا مستقر میگردند و سپس در همان سال با تاسیس شرکت سرمایه گذاری Inwest investments Ltd قدم به حیطه فعالیتهای اقتصادی میگذارند. اولین فعالیت اقتصادی آقای حسن خسرو شاهی ( نفر اول سمت چپ ) در 1982 با تاسیس اولین شعبه Future Shop در ونکوور آغاز میگردد. این فروشگاه در قیاس با فروشگاههای فعلی بسیار کوچک است و فقط 4000 فوت مربع مساحت دارد و وسائل الکترونیکی آن زمان مانند کمودوور را میفروشد. و سپس در طی ایام آرام آرام بر تعداد شعب افزوده و در استانهای دیگر نیز شعباتی دائر مینماید.
در 1999 عملیات گسترش فروشگاه به بازار خرده فروشی آمریکا با شکست مواجه گردیده و به اجبار 30 شعبه آمریکائی تعطیل میگردد. در سال 2001 حاکم بلامنازع کاناداست. حدود 90 شعبه, 7300 کارمند و فروش حدود 2 میلیارد دلار کانادا. در همین سال شرکت Best Buy بزرگترین شرکت در زمینه الکترونیک مصرفی در آمریکا پیشنهاد خرید میدهد و در انتهای سال Future Shop با 580 میلیون دلار کانادا به تملک شرکت Best Buy در میآید تا این شرکت با 1800 شعبه حرف اول را در بازار کانادا و آمریکا بزند. هنوز بعد از 4 سال Future Shop درست به همان شکل سابق وجود دارد و گرچه هر دو نام تحت تملک Best Buy میباشد تفاوت محسوسی در ارائه خدمات وجود دارد. شعبات Future Shop خدمات بهتری را عرضه میدارند.
پس از فروش Future Shop, حسن خسروشاهی فعالیتهای خود را در زمینه مستغلات, خانه سازی, ایجاد زمین گلف, به تملک درآوردن مراکز خرید ورشکسته و بازسازی آنان, خرید مجتمع های مسکونی جهت اجاره و امور درمانی گسترش میدهد. در سال 2003 از طرف نخست وزیر بریتیش کلمبیا به عنوان سخاوتمندترین حامی یاد میگردد. در سال 2004 نشریه کانادائی Canadian Business در لیست 100 نفر ثروتمند کانادا او را در رده 64 با ثروتی معادل 540 میلیون دلار کانادا قرار میدهد در حالیکه این ثروت بر اساس گزارش همین نشریه در سال 2000 معادل 300 میلیون دلار کانادا واز لحاظ رتبه 92 گزارش میگردد. خانم نزهت خسروشاهی در تمام این مدت در B.C یک فعال اجتماعی, دست اندر کار امور خیریه و نیز هنری بوده و طبق آخرین اطلاع در سال 2005 به عضویت هیئت مدیره رادیو دولتی CBC در آمده اند. آقای بهزاد خسروشاهی, فرزند این خانواده در حال حاضر در تورنتو به عنوان رئیس شرکت داروئی Drug Royalty Corporation که به مبلغ 133 میلیون دلار خریداری شده است مشغول به فعالیت میباشند
آقای حسن خسروشاهی و خانم نزهت خسروشاهی در حال حاضر در ونکوور در منزلی به مساحت 18000 فوت مربع که بر صخره ای مشرف بر English Bay بنا شده است در محله West Point Grey اقامت دارند. در این خانه کتابخانه باشکوهی وجود دارد که دلیلی بر علاقه به کتاب میباشد و نیز تمایل به تملک درآوردن Chapters بزرگترین کتابفروشی زنجیره ای کانادا. گرچه این معامله به سرانجامی نرسید. در حال حاضر مجموعه تحت کنترل این خانواده دارای 8000 کارمند و در آمدی معادل 2 میلیارد دلار میباشد.
Social Bookmarking چیست و چه فوایدی دارد؟
معادل با November 01, 2005
بوک مارک جمعی بصورت خلاصه یعنی استفاده از قدرت تفکر جمع برای به نظم درآوردن و بازیابی اطلاعات. هر فردی از این جمع ذره ای از اطلاعات را به نظم در می آورد و حاصل کار اطلاعاتی خواهد بود که بازیابی آن به مراتب ساده تر و منطقی تر از سیستم های جایگزین خواهد بود( جستجو در موتورهای جستجو و یا به نظم درآوردن اطلاعات روی مرورگر).
اوج گرفتن بوک مارک جمعی از حدود 2 سال پیش با del.icio.us شروع و در حال حاضر بیش از 20 سرویس دهنده مختلف و اکثرا به صورت مجانی به شما کمک میکنند که اطلاعات مورد نیازتان را به سهولت بازیابی نمائید. سرویس del.icio.us با بیش از 1 میلیون استفاده کننده به عنوان پیشرو این نوع خدمات صرفا" یک سرویس جمعی است و این به این معنی است که حاصل کار شما برای همگان قابل دسترسی خواهد بود. سرویسهای دیگری هم هستند که به شما امکان خصوصی بودن بوک مارک را هم میدهند مانند Furl با بیش از 200,000 استفاده کننده. شخصا با بررسی روی 6 سرویس دهنده( del.icio.us - Furl - Spurl - BlinkList - Coonotea -Yahoo MyWeb ) به این نتیجه رسیده ام که استفاده همزمان از del.icio.us و Furl بهترین است. در این بررسی تکیه من عمدتا بر روی del.icio.us خواهد بود ولی مزایای furl را هم خواهم گفت.
ِDel.icio.us :
با ایجاد یک اکانت بلافاصله قادر به استفاده خواهید بود. استفاده از سیستم کاملا مجانی است. در گشت و گذار در وب هر صفحه وب که مورد توجهتان قرار گرفت آنرا بوک مارک کنید و del.icio.us بلافاصله آدرس صفحه و عنوان صفحه را استخراج نموده و شما نیز میتوانید در صورت لزوم توضیحی به آن بیفزائید و یا آنرا طبقه بندی نمائید.
طبفه بندی به عنوان مهمترین قسمت قضیه بر اساس TAG صورت میپذیرد. TAG چیزی مانند یک کلمه کلیدی است که آن مدرک را توصیف مینماید. آین کلمه را میتوانید به اختیار خود انتخاب نموده یا از del.icio.us کمک بگیرید که بصورت هوشمند کلماتی را که دیگران در توصیف این مدرک استفاده نموده اند در اختیارتان میگذارد. پس از save مطلب نشانی این مطلب همراه با توضیحات شما در سرور del.icio.us ذخیره و از این به بعد نه تنها از روی کامپیوتر موجود بلکه از روی هر کامپیوتری قابل دسترسی خواهد بود و نیز چنانچه فرضا کامپیوتر خود را فرمت نمائید بازهم جای اطلاعات امن است.
برای سهولت بخشیدن به کار بوک مارک Bookmarklet مخصوص وجود دارد که این کار را ساده و حتی در مواردی فقط با یک click میتوانید بوک مارک کنید.
کد رنگی چیز معرکه ای است که بصورت بصری اهمیت آن TAG را نشان میدهد. هرچه تعداد استفاده کننده بیشتر باشد آن TAG پررنگتر میشود.
پس به صورت خلاصه میتوان گفت توسط del.icio.us از قدرت تفکر جمعی برای طبقه بندی مطلوب اطلاعات استفاده میکنیم. فواید دیگری نیز وجود دارد:
1 - نه تنها از اطلاعات خود استفاده کنید بلکه از اطلاعات دیگران هم استفاده کنید.
2 - برای هر TAG یک فید وجود دارد و از این RSS به اشکال مختلف میشود استفاده کرد.
3 - موتور جستجوی Technorati مانند چند موتور جستجوی دیگر دائما" در حال استخراج اطلاعات از طریق TAG های del.icio.us است و از این طریق مطالب طبقه بندی شده شما در معرض دید بیشتری قرار میگیرد.
4 - ترفندهای مختلفی را میشود با آن زد!
هنوز برای استفاده از آن مردد هستید! این 2 لینک را ببینید:
1 - صفحه InforWorld که یک نشریه بسیار معتبر است را نگاه کنید. شاید با استفاده آنان متقاعد شوید.
2 - به صفحه آقای حسین درخشان نگاه کنید که از حدود یک سال و نیم پیش دائما" در حال استفاده از این سیستم بوده است و نزدیک به 1000 مطلب در آن ذخیره دارد. شاید به این طریق متقاعد شوید.
نکته 1 : در آرشیو مطالب ایشان یک کلام توضیح در این مورد ندیدم در حالیکه راجع به همه چیز اظهار نظر کرده اند. این برای من معما شده است و از قدیمیها میخواهم که چنانکه اشتباه میکنم و مطلبی نوشته اند یا دلیلی میبینند به من بگویند.
نکته 2 : از بیش از 1 میلیون استفاده کننده سیستم تا این لحظه با تمام بررسیها بیش از 10 ایرانی که از سیستم استفاده کنند ندیده ام و در خوشبینانه ترین حالت بیش از 50 نفر نیستیم.دلیل این استفاده بسیار ناچیز با توجه به وزن قابل ملاحظه بلاگرهای ایرانی چیست ؟ اگر کسی میتونه کمک کنه بفهمیم چرا ایرانیها این سیستم رو نادیده گرفتند ممنون میشم. آیا به این علت که اجتماعی نیستیم ؟ آیا به این علت که استفاده از پدیده نو خاص جوامع پیشرفته هست ؟ آیا در وبلاگستان هم مرجع تقلید داریم و منتظر فتوائیم؟....... نظر بدهید.
برای اینکه بیشتر به فواید بوک مارک جمعی پی ببرید و حس کنید چی میگم, به موارد استفاده خود من توجه کنید:
از میان چند حساب من در این سیستم این یکی رو ببینید ( اینجا را کلیک کنید )
1 - استفاده از طبقه بندی مطالب وبلاگ که در ستون سمت راست وبلاگ مشاهده میکنید ( میدانید که بلاگر طبقه بندی ندارد )
2 - استخراج عناوین مطالب وبلاگها ( اینجا را کلیک کنید )
3 - لینکدونی در حال ساخت ( اینجا را کلیک کنید )
4 - لینکدونی روزانه - سر ساعت خاص لینکهای آن روز را اتوماتیک به وبلاگتان ارسال میکند.( متاسفانه برای بلاگر ظاهرا" راهی نیست ولی اگر کسی خواست این لینکدونی روزانه رو در WordPress - Movable Type - TypePad استفاده کنه کامنت بذاره تا بگم چطور )
5- پستهای من در Technorati و چند موتور جستجوی دیگر بدون هیچ کاری به سرعت دیده میشه و از این طریق هم خواننده دارم.
6 - و موارد استفاده دیگر..... بگذارید منهم مثل دیگران چند Trick رو برای خودم نگه دارم!
Furl :
دومین سرویس پرطرفداره و استفاده از آن مزایای خاصی دارد که در زیر می آید:
1 - میتواند هم جمعی باشد و هم خصوصی. انتخاب با شماست.
2 - یک کپی از صفحه وب را برای شما ذخیره مینماید. حتما به مواردی برخورده اید که سرور قابل دسترسی نیست - مدرک تغییر کرده و.... شخصا در مواردی که میخوام در مورد مطلب وبلاگ دیگران بنویسم یک نسخه رو ذخیره میکنم تا حرفم بعدا" هم قابل استناد باشه...
3 - برای سایتهائی که Registration لازم دارد و یا استفاده از آن منوط به عضویت است این کپی برای دیگران هم قابل استفاده خواهد بود! نقض صریح کپی رایت!
4 - جستجو نه تنها در عناوین بلکه کلیه مطالب صفحات ذخیره شده.
توصیه من : عمدتا از del.icio.us استفاده کنید و برای موارد خاص از Furl
کوتاه تر از این امکان نداشت که بنویسم. امیدوارم مفید باشد. چنانچه سئوالی داشتید و یا در استفاده به مشکلی برخوردید کامنت بگذارید همینجا جواب میدم.