اظهارنظر اخیر موسس فیدبرنر دررابطه با آمار مشترکین

    معادل با     January 29, 2009

سه روز پیش موسس اولیه فیدبرنر به سئوالات متعددی در مورد تحولات اخیر فیدبرنر، کیفیت  فعلی و آتی خدمات این شرکت، از جمله دقت آمار مشترکین در طی یک مصاحبه ایمیلی با ماشابل پاسخ گفت. Steve Olechowski، موسس فیدبرنر و مدیر فعلی* AdSenseگوگل عالیترین مقام از شرکت گوگل است که تاکنون درباره فیدبرنر سخن گفته است. این مصاحبه با توجه بهfeedburnergoogle همزمانی آن با  انتقال فیدبرنر قدیم به جدید حائز اهمیت است. سئوال سوم این مصاحبه نیز در ارتباط مستقیم با پست «دنیای وبلاگ» تحت عنوان «آمار مشترکین فیدبرنر: بیهوده و فریب دهنده» قرار داردکه ترجمه‌ نسبتن دقیق آنرا در زیر می‌آورم.

3- دقت آمار مشترکین (لینک تمام مصاحبه)

سئوال: گوگل چه تغییراتی  ممکن است به‌وجود آورد، تا آمار مشترکین فید در فیدبرنر، دقیق تر، و از دست‌کاری** در آن جلوگیری شود ؟

جواب: ما دائما در حال تغییر الگوریتم هستیم تا به هر دو موضوع دست یابیم. اما یادآوری این نکته مهم است که میزان بازدید (تعداد خواننده واقعی، میزان دسترسی)  - reach - آمار خیلی ‌با ارزش‌تری است. آمار مشترکین -  Subscribers number - شاخصی برای پتانسیل تقاضا و در بیشتر موارد سقف تقاضا است. روزنامه‌ای مجانی را به در خانه‌ی شما می‌اندازند، این امکان وجود دارد که خوانده نشود. «میزان بازدید» شاخص بسیار مهمتری در رابطه با چگونگی واکنش خوانندگان به مطالب شما است. افزایش «آمار مشترکین» یک  هدف هست، اما هدف اصلی اینست که اظمینان حاصل کنید که «میزان بازدید» تا‌جای ِ ممکن و به‌تناوب، به «آمار مشترکین» نزدیک شود.

دوست عزیزم، عباس خسروبیگی، منتقد سرسخت مطلب «دنیای وبلاگ» در این‌باره بوده‌اند. در مطلب دنیای وبلاگ، بر اساس بررسی، ارائه آمار و  بیان مشاهدات شخصی، به چند علت از جمله؛ دشواری در تفسیر آمار مشترکین؛ فراگیر نبودن آن؛ بازبودن راه‌های تقلب؛ و اکنون به عنوان مورد چهارم،یکسان نبودن بازه‌های زمانی استفاده از آمار مشترکین؛ اهمیت این شاخض در رابطه با رتبه بندی وبلاگ‌ها زیر سئوال رفته است. آقای خسروبیگی در بخش نظرات پست دنیای وبلاگ در  باراول می‌نویسند:

من اینرا قبول ندارم!
از طرفی، اگر چنین است، چرا یکی از اساسی ترین پایه های پرشین بلاگرز را بر فیدبرنر استوار کرده اید؟!

در جواب ایشان عرض کردم که: ”همه میتوانند با موضوعی مخالف باشند اما برای مخالفت خود تنها باید به عرضه دلایل عینی و پایبندی به شیوه علمی اکتفا کنند. منتظر دلیل منطقی از جانب شما هستم. موضوع رابطه پرشین بلاگرز و فیدبرنر مسئله دیگری است که ربطی به این مطلب ندارد.”

اما اکنون در توضیح رابطه پرشین بلاگرز باید عرض کنم که در هیچ جا بنده مخالفتی با فیدبرنر ابراز نکرده ام. همینطور با آمار و یا آمار مشترکین. پست دنیای وبلاگ، «فید به زبان ساده» به خوبی گویای نظر من درباره فواید فیدبرنر است. در این پست نقش کلیدی در پرشین بلاگرز را برای یاهو پایپ قائل شده‌ام. درباره فیدبرنر هم گفته‌ام که: ”با کمک فیدبرنر شکل نمایشی کار بهتر میشود، آمار استفاده و استقبال مشخص می‍شود و هر خبرخوان دارای آدرس فید شناخته‌شده می‌شود.” در پرشین بلاگرز،  فیدبرنر با کلیه امکانات آن استفاده می‌شود و همه عناصر مورد استفاده مفیدهستند، حتی آمار مشترکین.

در کامنت دوم ایشان مینویسند:

شما عنوان پستتان را فراموش نکنید!
عنوان را یادآوری میکنم: آمار مشترکین فیدبرنر: بیهوده و فریب دهنده
من با این عنوان مخالفم! میدانی چرا؟ چون نه بیهوده است و نه فریب دهنده. اگر اینطور بود که بقیه هم مثل شما فکر میکردند.

از جناب خسروبیگی در ابتدا خواسته بودم که برای مخالفت خود تنها باید به عرضه دلایل عینی و پایبندی به شیوه علمی اکتفا کنند. این شیوه‌ای است که برای من امکان ارتباط فکری با دیگران، شنیدن نظرات آنان و تعدیل نظرات خودم وجود دارد.  بهتر بود ایشان استدلال می‌کردند که به این دلایل مفید است و به این دلایل قابل اعتماد. استناد به نظر اکثریت مدتهاست از جانب من مطرود است. حداقل اگر جناب خسروبیگی استناد به نظر اکثریت کارشناسان می‌نمودند باز کمی قابل قبول تر بود. گرچه اکثریت کارشناسان بوده‌اند که  جام زهر را به کام سقراط ریخته و گالیله را محکوم کردند. اکثریت امروز ممکن است اقلیت فردا باشد. بنده نه گالیله هستم و نه سقراط اما به حد خودم و برای خودم استقلال فکری و خودباوری قائلم.

ممکن است به تنهایی ملاک خیلی محکمی نباشد و احتمال خیلی خیلی خیلی ضعیف هم دارد که تعداد معدودی آمارشان مخدوش باشد، اما بالاخره بعنوان یکی از پارامترهای مفید و مورد نیاز و قابل اعتماد توسط خود فیدبرنر و همچنین توسط کاربران قابل استناد است.

درباره تقلب و دستکاری نظر قاطعی ابراز نکرده‌ام. لینک به یک روش تقلب در صفحه اصلی مصاحبه قرار دارد. بنده چندین روش دیگر هم می‌شناسم و بعید می‌دانم که در وبلاگ‌شهر بنده به تنهائی آنها را بشناسم. اینکه دیگران بشناسند، به کار ببرند یا نبرند، آنقدر مهم نیست. مهم اینست که روش معیوب است و پتانسیل سوء استفاده را دارد. در مورد قابل اعتماد بودن و مفید بودن آمار مشترکین، شما را به نظر جناب مقام گوگل ارجاع می‌دهم. ایشان، به عنوان “صاحب مال” این آمار مشترکین را «بسیار بی‌ارزش‌تر» از آمار بازدید ارزیابی می‌کند. نظر بنده هم چنین است چون با تجربیات من همخوانی دارد.

مشکل ما (البته شاید برخی ایده آل گرایان) همین است که چیزی را که کمی نقص در آن میبینیم به این کل و از ریشه مردود و بدردنخور میدانیم.

بنده از کل و از ریشه چیزی را مردود و به در نخور ندانسته‌ا‌م. شک و تردیدی ابراز کرده‌ام. نظریه‌هائی را بر اساس مشاهدات شخصی و بررسی تنها لیست موجود ابراز کرده ام و در انتها هم، صحت موارد ابراز شده را به بحث عمومی گذاشته‌ام. حال چگونه شما بنده را «ایده‌آل گرا» دانسته اید‌ برمن معلوم نیست. البته فرموده‌اید که «برخی ایده آل گرایان» که وقتی این گفته را با موارد دیگری که در انتهای کامنت ذکر فرموده‌اید جمع می‌زنم تا حدی به نظرم می‌رسد روی خطاب شما به بنده باشد. چون احتمال می‌دهم نسبت به ایده آل های من دچار سوء تفاهم شده اید به اجبارچند نکته را عرض می‌کنم.

بنده کورش اسلام «زاده» هستم (مثل اکثریت مردم ایران) نه اسلام «زده»، که ممکن است برای شما  یا دیگران سوء تفاهمی از این بابت ایجاد شده باشد. ایده‌آل دارم اما هرگز در رابطه با مطالب این وبلاگ یا جای دیگری در عالم مجاری ابراز نشده است. کار من نوشتن جهار خط مطلب بوده است و سعی کردم تا حد ممکن تولید فردی خودم (خوب یا بد) و سرچشمه گرفته از ذهن خودم باشد.، سعی کرده‌ام به شیوه علمی و بر اساس ارائه شواهد و مستندات کافی و آمار و اطلاعات حرف بزنم. تا آنجائی که به یاد دارم تنها جائی که تا حدی این رویه صد درصد رعایت نشده است مرامنامه است. از بابت اعتقادات بنیادی هم فقط همین 24 کلمه را ابراز کرده‌ام. اشتباه می‌کنم؟ مستند بفرمائید که در کجای مطالب، از ایده‌آل‌هایم حرف زده ام؟

به نظر من آمار فید از آمار بازدید مهمتر است. لینک “گرچه آمار بازدید بدلایل عدیده خیلی مهم نیست و شاید آمار فید خیلی مهمتر باشد، ولی هر دوی آنها بعنوان یک ملاک اولیه بد نیستند!”

از طرفی شما شاید یکی از مهمترین ارکان فیدبرنر را که مورد وثوق قریب به اتفاق کاربران آماتور و حرفه ای وب است، زیر سوال بده اید و آنوقت میگویید این ربطی به پرشین بلاگرز ندارد.

باز هم فکر می‌کنم باید شما را به نظر مقام گوگلی ارجاع بدهم. ربط مورد آخر را هم متوجه نمی‌شوم. ببخشید و از خِنگ بودن بنده بدانید. به هر صورت ممنون از نظر شما.

از دوست عزیز، عرفان تشکر می‌کنم. وی در کامنتش پس از بیان “مشاهدات” خود نتیجه گیری می‌کند که “افزايش تعداد مشتركين فيدها نشانه "محتوا"ي خوب (يا حداقل جذاب) يك وبلاگ هستند اما نشانه پويايي آن نيست.” مورد قابل اعتنائی است و ممکن است بخشی از جواب باشد.

همچنین از دوست عزیز مرتضی الوانی، تشکر میکنم. ایشان در طی کامنت می‌گویند که “موافقم که استفاده از circulation فیدبرنر بصورت خام و عدد مطلق تحلیل آماری ندارد و نشانگر خوبی یا بدی محتوا نیست. اما…” و جنبه های بیشتری از قضیه را طرح می‌کنند. امیدوارم  که به غیر از کار خوب فیدرول، وبلاگ‌شهر ثمرات بیشتری از “خودباوری” ایشان را مشاهده کند. 

رونوشت (به روش عرفان): به دوست عزیز مرتضی الوانی، الوان‌وب جهت ملاحظه

* – کارش در ارتباط مستقیم با فیدبرنر است.

** - لینک

پرشین بلاگرز - تغییرات

    معادل با     January 28, 2009

1- وبلاگ پرشین بلاگرز بصورت موقت از وردپرس به دنیای وبلاگ منتقل شد. کلیه مطلب نیز به این وبلاگ متنتقل شد. خوانندگان فید پرشین بلاگرز تغییر عمده‌ای را حس نخواهند کرد.

2- همکاری دوست عزیز، آقای عباس خسروبیگی با پرشین بلاگرز قطع شد. ایشان در طی نزدیک به دو ماه همکاری کوششهای بسیار در جهت هماهنگی امور داشتند که از آن تقدیر میشود و برایشان آرزوی موفقیت در فعالیت‌های وبلاگی‌شان را داریم.

3- فیدبرنر در حال انتقال به زیر مجموعه گوگل است. این امر اختلالاتی را در سطح وبلاگ‌شهر به وجود آورده است که پرشین بلاگرز نیز از آن در امان نمانده است. امیدواریم همراه با تثبیت فیدبرنر، به آنگونه که گوگل وعده کرده است، عرضه خبرخوان‌های دیگر پرشین بلاگرز سرعت لازم را پیدا کند.

4- خبرخوان‌های جدید در دو نسخه «تکست» و «گرافیکی» ارائه خواهند شد. نسخه «تکست»، خلاصه، فاقد تصویر و مخصوص اینترنت کم سرعت است. در نسخه «گرافیکی»، تمام مطلب یک وبلاگ، به همان شکلی که در محل وبلاگ دیده میشود، در پرشین بلاگرز به نمایش درخواهد آمد.

5- به منظور زمینه سازی برای ارائه خبرخوان‌های گرافیکی، مدرک جدیدی تحت عنوان «فرمت‌های غیر قابل قبول در وبلاگنویسی» متنتشر شد. از این پس، پذیرش یک وبلاگ‌ جدید با توجه به این ضوابط صورت می‌پذیرد. موارد طرح شده گرچه شامل تعداد بسیار کمی از وبلاگ‌ها خواهد شد، اما اهمیت هماهنگی یک وبلاگ با این ضوابط، تا حدی است که چشم پوشی از آن ممکن نیست. به وبلاگ‌های موجود در خبرخوان‌های ارائه شده‌ی «کانادا» و «طنزنویسان» تا 9 فوریه معادل با 21 بهمن 87 مهلت داده شده است که خود را با ضوابط جدید هماهنگ کنند. بعد از این تاریخ پرشین بلاگرز اقدام به ارزیابی دوباره وبلاگ‌های موجود در این خبرخوان‌ها خواهد کرد. ارائه خبرخوان گرافیکی در دو خبرخوان گفته شده، فقط پس از اتمام ارزیابی دوباره وبلاگ‌های این خبرخوان‌ها، ممکن است.

6- بندهای بیشتری به «موارد عدم پذیرش یک وبلاگ در پرشین بلاگرز» اضافه شد.

7- با ارزیابی دوباره از وبلاگ‌های موجود در «خبرخوان کانادا»، 23 وبلاگ حذف شد. حذف این وبلاگ‌ها عمدتن به خاطر به‌روز نبودن وبلاگ در طی 3 ماه گذشته صورت گرفت. هدف در پرشین بلاگرز ارائه خبرخوان‌هائی با کیفیت است. همچنین این هدف را تعقیب می‌کنیم که لینک‌های موجود در لیست‌ وبلاگهای یک خبرخوان، بازدیدکننده را به سمت یک وبلاگ فعال هدایت کند.

8- خبرخوان‌های «کانادا» و «طنزنویسان» دارای تعاریف خاص خود شدند. تعریف هر خبرخوان در انتهای خبرخوان مربوط وجود دارد. امیدواریم با به‌کار‌گیری این تعاریف، از سوء تفاهمات بیشتر جلوگیری شود. همچنین با قبول مسئولیت مدیریت هر خبرخوان، توسط وبلاگنویسان آن رشته، تعاریف بهتر و دقیق‌تری را جایگزین این تعاریف موقت نمائیم. در زیر تعریف «خبرخوان طنزنویسان»، به عنوان نمونه، آمده است:

«تعریف خبرخوان طنزنویسان: این خبرخوان اختصاص به وبلاگ‌های طنزنویسان یا کاریکاتوریست‌های تولید‌کننده محتوا دارد. پذیرش وبلاگ‌های جوک، کسانی که اقدام به جمع آوری مطالب طنز می‌نمایند و مینیمال نویسان در این خبرخوان ممکن نیست. مدیر موقت این خبرخوان، تا زمان تعیین مدیر جدید، از میان طنزنویسان، براساس برداشت شخصی از طنز، اقدام به پذیرش یک وبلاگ می‌نماید. زبان این خبرخوان فارسی است. ملیت نویسنده اهمیتی ندارد.
گزارش عدم هماهنگی یک وبلاگ با این تعریف»

9- کلمات «ایرانیان» و «ایران» از «خبرخوان ایرانیان کانادا» و »خبرخوان طنزنویسان ایران» برداشته شد تا خبرخوان‌ها، وبلاگ‌های بیشتری را در پوشش بگیرند.

10- از وبلاگ‌هائی که، مطالبی در معرفی پرشین بلاگرز داشته اند و همچنین از «دوستان» و «همراهان» که لینک و لوگوی پرشین بلاگرز را در وبلاگ خود قرار داده‌اند سپاسگزاریم و امیدواریم که با تلاشی دو‌چندان، لیاقت مورد ِ لطف شما بودن را، نشان دهیم.

مکالمه کوتاه با یک روبوت

    معادل با     January 26, 2009

با سلام به «روبو دانش» مکالمه رو شروع می‌کنم. تفریح خوبیه. شما هم امتحان کنید.
سلام
سلام عليكم
خوبی
پس میخوای بد باشم؟
عصبانی هستی؟
برای عبارت عصباني هستي چه جوابی مناسبه؟
جمله ات را با کلمه "بگو" شروع کن تا تو ذهنم بمونه
بگو نه! یه کم حالم گرفته
فهمیدم چی گفتی از این پس اگر کسی به من گفت عصباني هستي به او خواهم گفت نه! يه كم حالم گرفته
عصبانی هستی؟ (امتحانش میکنم)
اگر کسی به من گفت عصباني هستي من به اون چی جواب بدم؟
جوابت را با کلمه "بگو" شروع کن تا یاد بگیرم
(از خنگ بودنش لجم میگیره!)
کوفت!
بروبرو تا نزدم دک و دندتو بیارم پائین
خداحافظ پس من رفتم
پس از خودت بيشتر  مراقبت كن عزيزم
عصبانی هستی
نه! یه کم حالم گرفته (حالا یاد گرفت که چی جواب بده)

مرتبط: ماورا یک نمونه خارجیش رو  معرفی کرد. امتحانش کردم. به نظرم نمونه ایرانیش خیلی باهوش تره برای مکالمه عادی. لینک

حل ساده مشکل فیدبرنر - دلیشز

فیدبرنر در تمام ابعاد زندگی مجازی من اختلال به وجود آورده است. خبرخوان های پرشین بلاگرز ساعتی یکبار قطع و بعد وصل میشود. یکی از مشکلات من بخش خواندنیهای دنیای وبلاگ بود که از سرویس دلیشز استفاده میکند. خوشبختانه راه حلی برایش یافتم.
[script src="http://del.icio.us/feeds/js/ke1446/weblogcrawler?count=25" type="text/javascript"]
[/script]
[noscript][/noscript]
اگر شما هم چنین مشکلی در این مورد دارید از این کد استفاده کنید. به جای ke1446 نام کاربری در دلیشز و به جای weblogcrawler تگ مربوط در دلیشز خود را قرار دهید. عدد 25 تعداد آیتم نمایش،  و قابل تغییراست.  و البته به جای [ , ] باید < و> را قرار دهید.

یک مشکل اساسی ناشی از ریدایرکت فیدبرنر

    معادل با     January 25, 2009

Redirect به فید برنر متوقف شد.
کار ری دایرکت به فیدبرنر این است که فیدهائی را که با فرمتهای مختلفی در دست دیگران است، به هنگام درخواست در یک خبرخوان، به آدرس فیدبرنری وبلاگ منتقل میکند. با توجه به این امکان است که مشخص میشود که مثلن دنیای وبلاگ سرجمع، چه تعداد مشترک فید یا خواننده فید دارد.
البته مشخصن این امکان خوبی است که بدانیم چه تعداد خواننده فید در کل داریم. و آمار استفاده از مطالب را هم داشته باشیم. اما در ازاء این خوبی یک عیب بزرگ هم دارد.
اجازه بدهید با مثال همین وبلاگ (دنیای وبلاگ) موضوع را کمی روشن کنم تا بلکه خود شما در طی این مثال متوجه مشکل بشوید. در چند روز گذشته پستهای زیادی که در موضوعات مختلفی نوشته شده اند، به دنیای وبلاگ منتقل شد. با این کار، تنوع مطالب به یکباره زیاد شده است. به غیر از زمینه کاری این وبلاگ (آی تی)، که احتمالن شما خواننده گرامی میشناسید، زمینه هائی وجود داشته است که از قدیم در آنها فعال بوده ام و اکنون هم تصمیم دارم که آنها را ادامه دهم. زمینه هائی مانند: کانادا؛ ارائه تصاویر برداشته شده توسط خودم از کانادا، ایران و آمریکا؛ ویدئوهای مرتبط با ایران؛ ایرانیان موفق در خارج از کشور؛ مطالب علمی؛ جمع آوری لینک های مرتبط با هم؛ و کلن موارد بسیار متنوع و ماهیتن متفاوت دیگر. یک راه اینست که وبلاگ های متعددی را درست کنیم و برای هر موضوع یک وبلاگ داشته باشیم. این راه را تا به آخر رفته ام و غلط ترین کار ممکن است. بزرگترین مشکل، قالبها و نیازهای متفاوتی است که هر وبلاگ دارد و باعث میشود وقت و انرژِی بسیار زیادی را به خود اختصاص دهد. حاصل اینکه بنده با تحمل مصائب فراوان، به این نتیجه رسیده ام که خدا یکی، وبلاگ یکی.
بسیار خوب! اکنون تمام مطالب قبلی که زمینه های متفاوتی دارند به دنیای وبلاگ منتقل شده است. آیا به راحتی میتوانم در هر زمینه ای مطلب منتشر کنم؟ نزدیک 200 عکس برگزیده، کار خودم، دارم که بسیار مایلم آنها را منتشر کنم. نزدیک به 4000 لینک در زمینه های گوناگون روی دلیشز دارم. بسیاری از دسته های ایجاد شده مفید هستند مانند این مجموعه لینک که همه «آزمون شخصیت و هوش» هستند. یا روزانه مطالب کوتاهی را میبینم درباره کانادا، ایران، جهان، … و موارد بسیار دیگر که از نظر من جالب است. آیا میتوانم از فردا شروع به انتشار مطالب مورد علاقه در هر زمینه و به هر تعداد کنم؟ جواب: خیر! تصور کنید 40 پست پی در پی داشته باشم از عکسهای کانادا. شکی نکنید که بازدیدکننده جدید، دنیای وبلاگ را یک فتوبلاگ قلمداد میکند و بازدید کننده قدیمی، تعجب میکند و سردرگم میشود. اگر حتا این شکل هم نباشد، و مطالب متنوع منتشر بشود، بازهم خواننده در درک رویه غالب در عرضه مطالب دچار سردرگمی میشود. راه حل چیست؟
راه حل طبقه بندی مطالب است. البته نه به شکلی که در بیشتر وبلاگها شاهدیم. بعضی تعداد کمی طبقه بندی دارند. هرگز درک نکردم که فایده یک طبقه بندی کلی مانند «روزانه» یا «سیاست» چیست؟ تصور کنید بازدیدکننده ای را که با کلیک روی طبقه بندی سیاست با 100 مطلب روبرو میشود. در این عصر دیجیتال هر کسی به دنبال اطلاعات خاص و گاهی بسیار خاص است. بعضی دیگر، از آن طرف بام افتاده اند و برای هر کلمه کلیدی در مطلب، یک تگ میگذارند. طبیعی است که با نگاه به طبقه بندی بسیار زیاد، دچار سکته ذهنی ناشی از عرضه اطلاعات زیاد میشویم. با تعداد زیاد طبقه بندی، یک مطلب در تعداد زیادی لینک هم قرار میگیرد که آزار دهنده است.
از نظر من طبقه بندی تا 3 رده کافی است. با 3 تگ در هر مطلب میشود به خوبی، نه کم و نه زیاد، یک مطلب را شناسائی کرد. با طبقه بندی به تعداد لازم و کافی، امکان عرضه مطالب در موضوعات پراکنده هم ممکن میشود. نمونه ای از طبقه بندی جدید به کار رفته در دنیای وبلاگ، در ستون کنار و در بخش آی تی قرار دارد. در لینک های مرتبط با آن تا حد امکان سعی شده است مطالب سوخته و بی ارزش نباشد. به مرور تا 5 گروه کلی را عرضه خواهم کرد.
بنابرین طبقه بندی به ما کمک کرد تا برای خواننده حضوری در محل وبلاگ، کالایمان را (مطالبمان) را قفسه بندی (طبقه بندی) کنیم. اما باز هم یک مشکل اساسی در سر راه است. با خوانندگان فیدمان چه کنیم؟ به عنوان مثال تصور کنید حال کسی را که دوست دارد از من مطالب آی تی ببینید ولی مداومن تصویر دریافت کند. مسلم است که به زودی دلزده میشود. راه حل چیست؟ عرضه فید طبقه بندی شده! یعنی هر کس بر اساس علاقه اش، رده ای را که دوست دارد در خبرخوان خود دریافت کند. اینجاست که مشکل بروز میکند و جناب ریدایرکت فیدبرنر مزاحم میشود.
مشکل اساسی ری دایرکت این است که فید طبقه بندی را تا حد زیادی غیر قابل دسترس میکند. هر لینکی را فقط به یک جا هدایت میکند. احتمالن میدانید که یک وبلاگ معمولن یک یا چند فید برای کل مطالب دارد (در بلاگر چند مدل فید آراس اس و اتم) و از طرفی، با زدن برچسب (طبقه بندی- لیبل – تگ) بر روی مطلب منتشر شده، آن برچسب هم میتواند فید خاص خود را داشته باشد. به عنوان مثال، به نظر شما بهتر نیست که به جای فید تمام مطالب دنیای وبلاگ، فید آی تی یا فید کانادای دنیای وبلاگ را، بر اساس علاقه تان، مشترک شوید؟ البته اگر مطالعه تمام مطالب من را دوست دارید، فید کلی دنیای وبلاگ همیشه روی بساط ما پیدا خواهد شد، چه فیدبرنری اش و جه آر اس اس یا اتم آن.
نتیجه: گرچه ریدایرکت امکان خوبی است که به ما امکان جمع زدن از کل مشترکین را میدهد و از این طریق به آمار بهتری دست میابیم، اما متاسفانه امکان عرضه فید طبقه بندی را میگیرد. بدین رو، دنیای وبلاگ با توجه به اولویت دادن به ارائه مطالب طبقه بندی و تفکیک شده، بر در اختیار داشتن آمار تعداد مشترکین، ریدایرکت فیدبرنر را متوقف میکند. درباره اینکه آیا آمارهای ارائه شده توسط فیدبرنر قابل اعتنا و مفید هستند یا خیر، و آیا این ارزش را دارند که خود را از فید طبقه بندی محروم کنیم، مطلب دیگری دارم تحت عنوان «آمار مشترکین فیدبرنر: بیهوده و فریب دهنده» که توجه شما را به آن جلب میکنم. چنانچه شما نظر دیگری دارید خوشحال میشوم که بشنوم. شاید اشتباه میکنم!

آمار مشترکین فیدبرنر: بیهوده و فریب دهنده

مقدمه: Awareness API در فیدبرنر دنیای وبلاگ غیر فعال شد. این کار تا حدی به دلایل فنی است ولی چنانچه این دلایل فنی هم مرتفع شود گمان نمیکنم مجددن آنرا فعال کنم. مدتهاست در فکر نوشتن مطلبی بوده ام درباره «نمادهای قدرت در جامعه مجازی» که متاسفانه امکان کار روی آنرا به علت مشغله کاری ندارم. مطلب فعلی از نمادهای قدرت، تنها به آمار مشترکین فید میپردازد که از بسیاری جهات با آمار فالوئرهای توئیتر مشابه است. اینروزها آمار مشترکین فید زیاد مطرح شده است. بسیاری، آخرین آمار مشترکین فید را در وبلاگ به نمایش میگذارند. من مخالف چنین نمایش هائی هستم و به اعتقاد من یک وبلاگ را باید با معیارهای تولید محتوا ارزیابی کرد. اما این مطلب با اعتقاد کاری ندارد و از زاویه دیگری به قضیه نگاه میکند و بر اساس مشاهدات، نتیجه گیری میکند.

با فعال کردن Awareness API در فیدبرنر، به سایرین اجازه دسترسی به آمار مرتبط با فیدمان را میدهیم. با کمک گرفتن ازآن، امکان ارائه آمارهای مقایسه ای فراهم میشود.
تا آنجائی که بنده میدانم دو کار با آن صورت گرفته است. اول: لیست خوراک شمار دوست عزیز کمانگیر است که شامل رده بندی حدود 476 وبلاگی است که در فیدبرنرشان این امکان فعال شده است. کمانگیر زحمت بسیار برای این کار کشیده است و گمان میکنم بسیاری با آن آشنا باشند دوم: کار جدید دوست عزیز مرتضی الوانی، از وبلاگ الوان وب، به نام فید رول است.

گمان میکنم با مشغله موجود، تنها در این پست ممکن است، فقط تا حد چند جمله ، از کار ارزنده ایشان تقدیر کنم و در ضمن به دوستانی که ممکن است این تصور را داشته باشند که فیدرول و پرشین بلاگرز قابل مقایسه یا در حال رقابت هستند عرض کنم که هدف همه ما (من، آرش کمانگیر و مرتضی الوانی عزیز و دیگران) منطقن خدمت است و حتی اگر این دو یا چند سرویس، قابل مقایسه یا رقابت هم بودند (که نیستند) جائی برای نگرانی وجود نداشت. مهم اینست که کسی پیدا شده، زحمت پشت پرده و غیر ملموس بسیار کشیده، و کاری متفاوت کرده است. باید تشویقش کرد و به هر شکل و با هر امکان.

فیدرول از لحاظ کارکرد به نوعی مانند بلاگرولینگ است و وبلاگهای به روز شده، به مراتب بالاتری ارتقا می یابند. امکان دسترسی به 10 پست آخر یک وبلاگ، فید وبلاگ، مرتب سازی و … در نهایت و مرتبط با بحث فعلی، آمار مشترکین فید را ارئه میدهد. فیدرول در دست توسعه است و به نظر من پتانسیل بسیار خوبی هم در آن وجود دارد. اما اجازه بدهید برگردم به سر بحث اصلی و غیر فعال کردن این امکان در فید برنر دنیای وبلاگ.

در رابطه با زمینه قبلی، پست این وبلاگ، تحت عنوان «اطلاعات از من، تفسیر از شما» به علت آماده کردن اذهان و ایجاد زمینه قبلی در وبلاگشهر منشر شد. متاسفانه کارهای پرشین بلاگرز اولویت داشت و مسئله مسکوت ماند.

در این زمینه، خوراک شمار، تنها وسیله مقایسه و آنالیز است و بنابرین به اجبار و برای اینکه عینی حرف بزنم باید پای آنرا به وسط بکشم. اجازه بدهید برای ایجاد یک مثال، تعداد مشترکین فیدبرنری دنیای وبلاگ را ببینیم.


آخرین لیست خوراک شمار January 16th, 2009، دنیای وبلاگ را در رده 34 لیست، با 850 مشترک برای فیدش قرار میدهد (پی‌نوشت:در لحظه انتشار، لیست 24 ژانویه را هم دیدم که تعداد مشترک را 874 نشان میدهد). پس از انتقال فید دنیای وبلاگ از فیدبرنر قدیم به جدید، و پس از نوسانی که فیدبرنر اعلام کرده بود، اکنون تعداد مشترکین فید خوان دنیای وبلاگ، در رقم حدود 874 تثبیت شده است. اجازه دهید تا با هم این رقم 874 مشترک فید و جایگاه 34 در لیست خوراک شمار را تحیلی کنیم و ببینیم چه علائمی را دارد به ما ارسال میکند. انتظار از آمار و لیست اینست که به یک دیدگاه منطقی از جایگاه خود در وبلاگشهر برسیم و با تفسیر نوسانات آن، رفتار مجازی، نوغ مطالب منتشره، شیوه ارائه یا پرزنتیشن مطالب خود را در جهت صحیح و مطلوب تغییر دهیم. اما متاسفانه این نوع نگرش چندین مشکل دارد.

مشکل اول: آمار 874 مشترک فید معنی دار نیست.
دلیل 1: زمینه های تردید کمابیش وجود داشته است. همانطور که مریم در پست «یک سئوال فیدبرنری» از مشاهدات خود درباره زیاد نشدن کامنت با وجود افزایش آمار مشترکین حرف میزند، برای منهم چنین برداشتی وجود داشته است. به غیر از این موضوع، نکات تعجب آور دیگری هم وجود دارد. مورد خود من یک مثال واضح است. وبلاگنویسی من فراز و نشیب زیادی داشته است و در این حدود 4 سال، دو دوره نسبتن طولانی غیبت داشته ام. از شهریور 87، پس از حدود یکسال، دوباره شروع به نوشتن کردم. در اولین پستم اظهار تعجب کردم که در زمان غیبت یکساله ام تعداد مشترکین فید من از 250 به 620 رسیده اند. عجیب تر اینکه آخرین پست وبلاگ به روشنی حکایت از غیر فعال بودن می کرد. تاریخ آنهم مربوط به حدود یکسال قبل بود. من از این قضیه نتیجه میگیرم که آمار مشترکین هیچ ربطی به فعال بودن و انتشار مطلب ندارد.

دلیل 2: برای من اثبات شده است، و گمان میکنم این موضوع تجربه بسیاری دیگر هم باشد، که استقبال و بازدید از یک مطلب، نسبت عکس به طول مطلب دارد. هر چه مطلب شما بلندتر، سنگین تر و پر محتواتر باشد، به همان نسبت، کمتر خوانده میشود. بعضی تصاویر در این وبلاگ چند هزار بازدید داشته است و بعضی مطالب که تا زمان انتشار، بالای 100 ساعت کار برده است، به پنجاه بازدید و دو نفر خواننده واقعی هم نرسیده است. تا جند روز پیش، این وبلاگ، حدود 120 پست منتشر شده داشته است. 40 تا از این 120 پست، بسیار بلند بوده اند. برای هر کدام مدت زمانی بین 10 تا 150 ساعت زمان صرف شده است. در کل وجه غالب محتوای این وبلاگ، تحلیل ، بررسی و تحقیق است که همه میدانیم که زیاد در بورس و مورد تقاضا نیست. الباقی مطالبش هم متوسط به لحاظ طول است. معدود پستی راست کار وبلاگشهر داشته ام. بنده، زیاد که چه عرض کنم، تا حد زیادی اصلن، سر زبانها هم نبوده ام که مانند بعضیها، مردم علاقمند به تغییر و تحولات من و این وبلاگ باشند. نه مطالب جنجالی مینویسم و نه جاذبه شخصیتی مثل تعدادی از دوستان دارم. در همین لیست، و با تعداد بسیار کمتری مشترک فید، کسانی وجود دارند که 300 تا 300 کامنت گرفته اند(به هر علتی). در واقع امکان هرگونه درک منطقی آمار 874 مشترک از من سلب شده است. شاید بشود نتیجه گرفت که آمار تعداد مشترک، نشان دهنده نوع محتوا، خوب و بد نوشتن، سر زبانها بودن، هم نیست.

پس از این آمار چه چیزی را میشود استنباط کرد. در واقع هیچ! به نظر میرسد افزایش تعداد مشترکین با مکانیزمی ناشناخته و غیر قابل تفسیر صورت می پذیرد.


مشکل دوم: جایگاه سی و چهارم دنیای وبلاگ غیر واقعی است.
دلیل: لیست فعلی فراگیر نیست، رده سی و چهارم معنی دار نیست. فراموش کنیم تعداد 700 هزار وبلاگ یا دو ملیون وبلاگ فارسی را. در آرشیو من نزدیک به 3000 وبلاگ به معنی واقعی، یعنی دارای سابقه کافی و به روز وجود دارد. تخمین من نشان میدهد که، با چنین معیاری، به احتمال قوی، وبلاگشهر دارای حداقل 10000 وبلاگ فعال است. لیست کمانگیر شامل تنها حدود 500 وبلاگی است که در فیدبرنر امکان دسترسی به آمار را فعال کرده اند. شاید بشود با جرات گفت که 95 درصد وبلاگها یا اکثریت قریب به اتفاق آنان، به دلایل مختلف مانند غیر فعال بودن این امکان، و شاید عدم استفاده از فید و فیدبرنر، در این لیست حضور ندارند که بشود از جایگاه سی و چهارم نتیجه با اهمیتی گرفت. به شکل دیگری هم میشود به قضیه نگاه کرد. با معیارهای گوناگون، وبلاگهای بیشماری وجود دارند که بر من مقدم هستند. اگر تعداد بازدیدکننده، سابقه وبلاگنویسی، تعداد کامنت، پیج رنگ، تولید محتوا، و … ملاک باشد به خوبی میتوانم یکی دو ساعته 100 وبلاگ مقدم بر دنیای وبلاگ را ردیف کنم که یا در لیست نیستند و یا تعداد مشترک فید کمتری دارند.

مشکل سوم: راه های تقلب کردن بسیار است.
البته این قضیه به تنهائی موضوع یک مطلب طولانی است. ممکن است در لیست 500 تائی کسی تقلب نکرده باشد یا چند تائی دست به جنین کاری زده باشند. این مهم نیست. مهم اینست که روش مورد بحث دارای خطای فنی است و پتانسیل سوء استفاده را دارد. قصدم بازگو کردن روش ها نیست اما به این کانتر نگاه کنید. این یک کانتر واقعی اما تقلبی است! برای اکثریت قریب به اتفاق بازدیدکنندگان امکان تشخیص وجود ندارد. با این کانتر به راحتی میشود آمار 874 مشترک فید من، به حدود 5000 برسد. شک دارید که واقعی است؟ روی آن کلیک کنید! روز به روز هم تغییر میکند.

1- بازید کننده را به راحتی، با چند شیوه مختلف، میشود فریب داد.
2- خوراک شمار کمانگیر را به خاطر روش به کار رفته به آسانی و به شکل متفاوتی میشود فریب داد.
3- راه های گوناگون واقعی اما غیر اخلاقی، برای بالا بردن آمار مشترکین وجود دارد.

بنابرین وقتی از این آمارها و اعداد نشود به نتیجه ای رسید که با آن کاری انجام دهیم؛ اکثریت قریب به اتفاق وبلاگها از این شیوه استفاده نمیکنند؛ روش به ذات، معیوب و قابل دستکاری و فریب دادن است، فایده اش چیست که من بدانم 874 مشترک دارم یا 5000 مشترک. جایگاه من 34 ام است یا اول. بدبختانه تابحال، این آمار را جامع دیده ایم و نتایج غریبی را هم از آن استخراج کرده ایم، از جمله پر بازدید بودن وبلاگهای آی تی، که از نظر من صد درصد غلط است و این حرفم قابل اثبات هم هست. خواهش میکنم برای بار بعد اگر کسی خواست تفسیری را از این آمارها انجام بدهد اول جواب این ایرادات را بدهد. قرار نیست که یکطرفه به قاضی برویم و در یک ده از شهر وبلاگستان، مقامات عالی را بین خودمان تقسیم کنیم. اشتباه میکنم؟ نظر دیگری دارید؟ خوشحال میشوم از اشتباه در بیایم.

این پست در ابتدا، اعلام 3 تغییر اساسی در دنیای وبلاگ بود اما آنقدر طولانی شد که به ناچار مستقلش کردم.

به گیرنده های خود دست نزنید ...

    معادل با     January 23, 2009

از دوستانی که از فید استفاده میکنند عذر میخواهم.
خیلی ببخشید که مجبورم!
یکبار برای همیشه

پی نوشت: بازهم معذرت! من تصورم این بود که در انتقال مطالب از وبلاگ دیگر اگر تعداد پست زیادی را منتقل کنم این کار اسباب شرمندگی میشود و خواننده فید به یکباره با تعداد زیادی پست روبرو میشود. مدتها بود که میخواستم از چندین وبلاگ دیگرم این انتقال را به دنیای وبلاگ انجام دهم و هر بار نگران فید میشدم. ظاهرن بلاگر روال کار را اصلاح کرده است و فید بر اساس تاریخ انتشار مرتب میشود نه به روز آوری. به هر صورت بیش از 300 پست کوتاه و بلند از وبلاگ های دیگر من از جمله کانادا پست به این وبلاگ منتقل شد.

تا اینجا را که به اجبار خواندید نکته ای بگویم درباره انتقال وبلاگ به وبلاگ. بین بلاگر به بلاگر که فوق العاده راحت است. اگر احیانن از وردپرس قصد ورود به بلاگر کردید حدودن هفته پیش بود که گوگل امکان این کار را فراهم کرد و در عمل بدون مشکل کار خود را انجام میدهد (قبلن ممکن نبود). در ضمن این سرویس فقط از وردپرس به بلاگر نیست برای کلیه پلاتفرم های وبلاگی هم امکانش فراهم شده است.

استعفا از نیم فاصله

با اجازه اساتید محترم  و پوزش فراوان، اجبارن باید «نیم فاصله» گذاشتن را ترک کنم. همانطور که در تصویر ملاحظه میفرمائید جستجوی گوگل نیم فاصله ها را بر میدارد. کار سختی بود و هنوز هم هست که برای یک «نیم فاصله» ساده، nimfaseleسه کلید  Ctrl + Alt + 2   را با هم فشار  دادن.  ناچارن به خودم قبولاندم. اگر کسی راه حلی پیشنهاد نکند اجبارن به عادت سابق برخواهم گشت و چه بسا بجای «فاصله»،  «یک و نیم فاصله» بگذارم تا حاشیه امنیتی برای خودم داشته باشم. راه حلی هست؟

شش مدل پایپ‌بلاگرول برای تمام وبلاگ‌ها حتی روی وردپرس‌دات‌کام

    معادل با     January 18, 2009

مقدمه: بلاگرول‌های عرضه شده در 6 نسخه؛ به دو زبانlogo_1 فارسی و انگلیسی؛ و برای تمام پلاتفرم‌های وبلاگی، حتی وردپرس‌دات‌کام، تهیه‌شده اند. در هر زبان 3 نسخه «کامل» همراه با فول امکانات، نسخه «ساده» جهت دوستداران سادگی و نسخه «مخصوص وردپرس‌دات‌کام» وجود دارذ. از بابت نسخه وردپرس‌دات‌کام اجازه دهیدwordpress ادعا کنم که این پایپ‌بلاگرول، نه تنها در شیوه کار به مانند 5 نسخه دیگر، منحصر‌به فرد و فاقد هر‌گونه سابقه‌ای است، بلکه اولین و تنها بلاگرول موجود در وب است که برای وردپرس‌دات‌کام قابل استفاده می‌شود.

بلاگرول تهیه شده به این روش، از بابت امکانات، عرضه ماکسیمم اطلاعات ممکن و نهایت انعطاف در سفارشی شدن، در مواردی حتی از سرویس اصلی بلاگرولینگ نیز قابلیت‌های افزون‌تری را ارائه می‌کند. به موارد گفته شده باید فاکتور قابلیت اطمینان، به‌علت استفاده از معتبرترین سرویس‌های وب، در‌کنار سهولت بی‌نظیر در حذف و اضافه وبلاگ‌ها را اضافه کرد.
اگر بپذیریم که یاهوپایپ یک محیط برنامه نویسی گرافیکی برای افرد غیر برنامه نویس! است، بنابرین این پروژه، همانند برنامه‌های نوشته شده با زبان‌های برنامه نویسی معمولی، تنها در گذر زمان امکان تکامل دارد. این پروژه به پشتوانه یک محیط آزمایشگاهی متشکل از 2000 وبلاگ و انجام آزمایشات و رفع خطای فراوان به این جا رسیده است اما به یقین و بصورتی که در طبیعت کارهائی این‌چنینی است همیشه نکته ای برای بهبود یا رفع خطا وجود خواهد داشت.

بلاگرول تهیه‌شده با کمک یاهوپایپ دارای خصوصیات زیر است:

1-
هر وبلاگ در لیست، فقط یک‌بار ظاهر می‌شود.

2- ترتیب قرار گیری وبلاگ‌ها در لیست، صحیح و فقط بر اساس زمان انتشار مطلب است. بدین رو برای یک مطلب واحد، نام وبلاگ بیش از یکبار در لیست ظاهر نمی‌شود.

3- به‌صورت خودکار پست‌های موقت ویندوز لایو‌رایتر، خرابی‌های فید و ... را تشخیص داده و آن‌ها را حذف می‌کند.
4- حداکثر اطلاعات موجود و ممکن را عرضه می‌کند.
5- و ده‌ها خصوصیات موجود دیگر.
به همراه امکان سفارشی شدن استثنائی در جزئی‌ترین موضوعات

اطلاعات عرضه شده توسط یک پایپ بلاگرول نمونه (در ستون کنار پرشین بلاگرز) و طبق شکل زیر بدین قرار است:

1- وبلاگ‌های جدید با تصویر یا علامت دلخواه مشخص می‌شوند.
نکته: زمانی هم که یک وبلاگ را جدید به‌حساب می‌آوریم قابل تنظیم است.
2- با کلیک روی این قسمت به صفحه مطلب هدایت می‌شویم. با نگهداشتن ماوس بر‌روی علامت، نام نویسنده وبلاگ را مشاهده می‌کنیم.
نکته: تمام علامت‌ها و تصاویر قابل تغییر هستند.
3- با کلیک روی این قسمت به فید/خوراک وبلاگ، جهت اشتراک در گوگل‌ریدر یا هر خوراک‌خوان دیگر، هدایت می‌شویم. با نگهداشتن ماوس* بر روی علامت، از دو موضوع: تاریخ و ساعت انتشار; و آخرین به‌روزآوری مطلع می‌شویم.
pipeblogroll-fa4- با کلیک روی نام، به صفحه اصلی وبلاگ هدایت می‌شویم. با نگهداشتن ماوس بر روی نام، از عنوان آخرین پست یک وبلاگ آگاه می‌شویم.
5- وبلاگ‌هائی که در محدوده تعریف شده زمانی برای یک وبلاگ جدید نیستند (قدیمی هستند) تصویر یا علامت دل‌خواه دیگری به‌خود می‌گیرند.

ایجاد بلاگرولی مانند پایپ‌بلاگرول نمونه:
این بلاگرول از سه سرویس مشهور و محبوب گوگل، یاهو و فیدبرنر استفاده می‌کند. اگر دارای حساب کاربری در هر کدام از این سه سرویس نیستید، لطفن قبل از هر کاری، یک حساب کاربری در هریک ایجاد نمائید.
دستورالعمل ساده زیر، کد یا فید لازم، جهت ایجاد بلاگرولی مشابه بالا، همراه با امکانات «کامل»، جهت استفاده در وبلاگ‌هائی سازگار با جاوا اسکریپت تهیه می‌کند. برای موارد دیگر به جز پلاتفرم وردپرس‌دات‌کام، دستورالعمل مشابه است و تنها تفاوت در سورس برنامه است که در قسمت های زیر این مطلب آمده است. در مورد خاص وردپرس‌دات‌کام این دستورالعمل در مرحله دوم خانمه میابد.

مرحله اول در گوگل‌ریدر:
خلاصه مرحله:
دسترسی به آدرس پابلیک شده دسته (تگ) وبلاگ‌های مورد نظر در گوگل‌ریدر شما

چنانچه با گوگل‌ریدر کار نکرده‌اید، راهنمای گام‌به‌گام و مصور گوگل‌ریدر، مخصوص پرشین‌بلاگرز ، میتواند کمک موثری در این جهت باشد.
مهم: راهنما به ما کمک می‍کند تا به آدرس صفحه پابلیک شده دست پیدا کنیم. پس از دسترسی آدرس لازم است که از سمت راست صفحه روی قسمت فید Atom کلیک کنیم و آدرس این صفحه را به مرحله دوم - یاهو پایپ ببریم.

مرحله دوم در یاهوپایپ:
خلاصه مرحله:
یک کپی از سورس برنامه برای خود بر‌میداریم و به فید پایپ دسترسی می‌یابیم.

از طریق این لینک به یاهو پایپ بروید. در آنجا صفحه‌ای مطابق با شکل زیر می‌بینید.
pipppppppppppppppppppppppppppp
1- آدرس اینترنتی مرحله گوگل ریدر (مرحله اول) را در جای خالی وارد کنید
2- روی run pipe کلیک کنید و از اجرا شدن آن مطمئن شوید.
3- با کلیک روی clone یک کپی از این پایپ‌بلاگرول برای خودتان در یاهو ذخیره کنید.
4- روی more option کلیک کنید. در آنجا اولین انتخاب get as rss می‌باشد. روی آن کلیک کنید. این صفحه، فید آراس‌اس بلاگرولتان است. برخلاف‌انتظار خالی است. آدرس اینترنتی آن بسیار طولانی است. جای نگرانی نیست.
آدرس اینترنتی این فید آراس‌‌اس را جهت استفاده در مرحله بعد در نظر داشته باشید.

مرحله سوم در فیدبرنر:
خلاصه مرحله سوم:
وارد حساب فیدبرنرتان می‌شوید و با استفاده از آدرس فید آر‌اس‌اسی که در مرحله دوم به‌دست‌آورده‌اید یک فید به وجود ‌می‌آورید.

- آدرس اینترنتی مرحله دوم را در محلی که برای فید جدید مشخص شده است وارد کنید.
- روی next کیلک کنید تا فید فعال (activate) شود.
- ازتمام مراحل بعدی گذر کنید. به هیچ تنظیمی نیاز نیست.
- در صفحه اصلی فیدبرنر، روی Publicize واقع در تولبار کلیک کنید.
- در ستون لینک‌های سمت چپ، روی BuzzBoost کلیک کنید.
- تمام انتخاب ها را بردارید و فقط در اولین انتخاب، گزینه all را انتخاب کنید.
- BuzzBoost را فعال ( activate) کنید.
- کدی را که فیدبرنر در همان قسمت Buzzboost به شما عرضه می‌کند copy کرده و در مکان مورد نظر در وبلاگ‌تان Paste کنید.

درصورتیکه نام وبلاگ‌ها قابل مشاهده است مراحل انجام کار را به‌درستی انجام داده‌اید.

کم و زیاد فاصله ها یا هر شکل از قرار گیری نام‌ها و غیره همه در ارتباط با استایل وبلاگ و زیبا سازی است و ارتباطی به کارکرد پایپ بلاگرول ندارد. این لینک جهت زیبا سازی کار به شما کمک می‌کند.

سورس مدل‌های مختلف پایپ بلاگرول:
نسخه «کامل» و «ساده»، فارسی و انگلیسی، مخصوص وبلاگ‌هائی هستند که امکان اجرای جاوا اسکریپت را دارند.

جهت وبلاگ‌های فارسی زبان
1- نسخه «کامل» فارسی
دارای حداکثر امکانات و قابلیت سفارشی شدن کامل. اطلاعات کامل با نگهداشتن ماوس بر روی هر قسمت ارائه می‌شود. نمونه این نسخه در ستون کنار سایت پرشین بلاگرز قرار دارد.

2- نسخه «ساده» فارسی
به مانند مورد بالا، اما قابلیت سفارشی شدن اندکی محدودترweblogcrawler-Pipe است. وبلاگ‌های به‌روز‌شده با حروف سیاه (بولد) به‌نمایش در‌می‌آید. با نگهداشتن ماوس بر روی نام، عنوان آخرین پست وبلاگ قابل مشاهده خواهد بود.* نمونه این بلاگرول در همین وبلاگ‌ (ستون کنار) قرار دارد.

البه بهتر است فقط به کارکرد توجه کنید، زیرا ظاهر کار در اینجا، حتمن با آن‌چه در وبلاگ شما مشاهده خواهد شد متفاوت است. استایل دادن و تغییرات در نحوه نمایش، فقط با اعمال تغییرات‌ در CSS قالب وبلاگ شما ممکن است.

3- نسخه فارسی «مخصوص وردپرس دات کام»
به‌علت برخی محدودیت ها در وردپرس‌دات‌کام، قابلیت سفارشی شدن کمتر از نسخه‌‌های بالاست، اما با این وجود، بازهمwordpresspipeblogroll تا حد زیادی امکان سفارشی شدن دارد. امکانات قابل سفارشی شدن این پایپ در پست جداگانه ای ارائه خواهد شد. نمونه در وبلاگ پرشین‌بلاگرز در وردپرس (ستون کنار) قرار دارد.
نکته بسیار مهم: احتیاجی به رفتن به مرحله سوم نیست. فید آراس‌اس پایپ (مرحله دوم) را مستقیمن به وردپرس ببرید. از ویجت ‌RSS استفاده کنید. پایپ بلاگرول شما قابل استفاده است.

جهت وبلاگ‌های انگلیسی زبان
4- نسخه «کامل» انگلیسی
امکانات و دستورالعمل به‌مانند نسخه فارسی است.
5- نسخه «ساده» انگلیسی
امکانات و دستورالعمل به‌مانند نسخه فارسی است.
6- نسخه انگلیسی «مخصوص وردپرس دات کام»
امکانات و دستورالعمل به‌مانند نسخه فارسی است.

سفارشی کردن پایپ‌بلاگرول:
آدرس تمام صفحاتی که به شما امکان دسترسی به سورس برنامه مربوط را می‌دهد در بالا آمده است. روی edit source کلیک کنید و وارد سورس شوید. **

از سورس برنامه وحشت نکنید. در برخورد اول کمی پیچیده به نظر می‌رسد. توجه کنید که با یاهو‌پایپ کاری را می‌توانید صورت دهید که قبلن فقط با کمک گرفتن از برنامه‌نویسی ممکن بود. اگر قصد تغییرات ساده دارید که کار بسیار راحتی است. اما اگر به بالاتر از این‌هم فکر می‌کنید، مطمئن باشید که با کمی صرف وقت و ممارست، برای هر کسی ممکن است که یک کار جالب با یاهوپایپ انجام دهد. بد نیست برای شروع، یاهوپایپ به زبان ساده را مطالعه کنید تا زمینه بیشتری برای شروع تغییرات پیدا کنید.

یک نمونه از کاری که می‌توانید با پایپ‌بلاگرول انجام دهید؟
در سورس برنامه ماژولی را مطابق با شکل زیر بیابید. جهت تغییر نام یک وبلاگ، طبق شکل زیر عمل کنید. نام نامطلوب را در چپ و نام مطلوب را در راست قرار دهید. برای این‌که وبلاگ‌های بیشتری را تغییر نام دهید روی مکانی که با فلش قرمز رنگ مشخص شده است کلیک کنید. به همین سادگی! این مشابه همان کاری است که در بلاگرولینگ انجام می‌دادیم. صدها تغییر بزرگ و کوچک دیگر نیز با دسترسی به سورس پایپ‌بلاگرول ممکن است.
pipetemp7
سعی کرده ام تمام ماژول‌های لازم برای کم و زیاد کردن امکانات را در سورس برنامه ایجاد کنم. چنانچه به مشکلی برخورد کردید، توسط بخش کامنت همین پست، مسئله را همراه با ذکر آدرس سورس خود طرح کنید. اگر با سیستم کامنتینگ بلاگر مشکل دارید، در ورد‌پرس و در زیر مطلب یاهو پایپ به زبان ساده، کامنت بگذارید. راه سوم هم اینکه توسط ایمیل ke1446[at]gmail[dot]com با من تماس بگیرید. موفق باشید.
*- بعضی از اطلاعات در اینترنت اکسپلورر قابل مشاهده نیست.
**- میانه یاهوپایپ با اینترنت اکسپلورر خوب نیست.

نسخه گرافیکی خبرخوان ها

    معادل با     January 17, 2009

خبرخوان‌های پرشین‌بلاگرز اکنون در دو نسخه عرضه می‌شوند. یک نسخه‌ی مخصوص اینترنت پر‌سرعت که به‌صورت گرافیکی بوده و دارای مطالب کامل است؛ و نسخه دیگر، نسخه مخصوص اینترنت کم‌سرعت، که در آن، مطالب وبلاگ‌ها بصورت متن و خلاصه شده است.

اطلاعات کلی عرضه‌شده در هر دو نسخه یکسان است و کماکان خبرخوان‌‌های پرشین بلاگرز کامل‌ترین اطلاعات ممکن را استخراج و دردسترس قرار می‌دهند. در هر دو نسخه، کامل و خلاصه، فید تک‌به‌تک وبلاگ‌ها و نیز یک فید بهبود یافته برای تمام وبلاگ‌های آن خبرخوان، جهت اشتراک در فید خوان مورد نظر، قابل استفاده است. لازم به‌ذکر است که فیدهای تهیه شده توسط پرشین‌بلاگرز از فونت tahoma بصورت استاندارد استفاده می‌کنند.

در این رابطه: نسخه گرافیکی خبرخوان ایرانیان کانادا را در اینجا ببینید.

پی نوشت: هنوز چند ساعتی از عمر عرضه نسخه گرافیکی و کامل سایت نگذشته بود که به اجبار متوقف شد. به دو علت متوقف شد. اول اینکه تصویر ناجور روی سایت آمد. خیلی ناجور. البته هر کسی در وبلاگش آزاد است که هر کاری را که دوست دارد انجام بدهد و به پرشین بلاگرز کار دیگران مربوط نیست. قول و قرار گذاشته‌ایم که در مقابل محتوای وبلاگ‌ها بی‌طرف باشیم. ولی فکر می‌کنم خیلی‌ها با من موافق باشند که این شکلی بی‌طرفی هم قابل قبول نیست و بالاخره خط قرمزی هرچند کم رنگ باید وجود داشته باشد. و دوم اینکه بعضی از دوستان نحوه وبلاگ‌نویسی‌شان به شکلی است که هر چه با یاهو پایپ رشته‌ایم پنبه می‌کنند. دوست عزیزی یک مطلب دو پاراگرافی نوشته و پشت سرش به قدر 4 پاراگراف فضای خالی زیر پست داده است . بازهم به ما مربوط نیست که دیگران به چه شکل می‌نویسند اما ما هم متاسفانه ابزار تکنیکی کافی برای کنترل ظاهر سایت نداریم. 2000 وبلاگ قرار است که مطالبشان روی سایت عرضه شود. مسلم اینست که بدون ضابطه عمل کردن کار ما را خیلی خیلی دشوار می‌کند. باید در این رابطه چاره‌ای اندیشید. حالا مشخص می‌شود که به‌چه علت مهدی حکیمی، دو در دو، با وجودیکه همه‌گونه امکاناتش را دارد، فقط عنوان‌ پست‌ها را روی سایت نشان می‌دهد.

پی نوشت 2: خبرخوان گرافیکی آماده به کار است و همزمان با رفع مشکل فیدبرنر، خبرخوانهای جدید در دو نسخه گرافیکی و تکست عرضه خواهند شد. مدرک جدیدی تحت عنوان فرمت‌های قابل قبول وبلاگ‌نویس آماده شد و وبلاگ‌های جدید با توجه به هماهنگی با موارد مندرج در این مدرک امکان ورود به پرشین بلاگرز خواهند داشت.


معرفی خبرخوان ایرانیان کانادا

دومین خبرخوان عرضه شده درپرشین‌بلاگرز، «خبرخوان ایرانیان کانادا» است که شامل آخرین مطالب 126 وبلاگ فارسی است.

جمعیت ایرانی ساکن در کانادا حدود دویست و پنجاه هزار نفر است و از این بابت، پس از آمریکا با جمعیت ایرانی در حدود یک و نیم میلیون نفر، احتمالن، دومین نقطه تجمع ایرانیان ساکن در خارج از کشور است. وبلاگ‌شهر، اکنون، در بیش از 50 کشور خارجی، کم یا بیش، نمایندگانی دارد. جالب اینست که کانادا از تمام این کشورها، حتی آمریکا با چندین برابر جمعیت ایرانی، تعداد وبلاگ فارسی بیشتری دارد. چرا کانادا از این بابت مقام اول را دارد؟ چرا شکاف بین این دو کشور آمریکای شمالی، کانادا و آمریکا، از این بابت، تا این حد زیاد است؟ آیا این برتری عددی به این خاطر است که ایرانیان کانادا، به دلیلی، نیاز بیشتری به پیوند با سرزمین مادری حس می‌کنند؟ آیا میتوان دلیل این برتری را در وجود شخص «حسین درخشان» به عنوان یکی از پیشگامان وبلاگ‌شهر یافت؟ دلیل این برتری عددی هر‌چه هست، به‌نظر میرسد که روند کار به‌گونه‌ای باشد که بر‎خلاف‌انتظار، کشور دیگری (به‌غیر از آمریکا)، با جمعیت ایرانی به‌مراتب کمتر، کانادا را از این مقام به زیر کشد.

تورنتو، به‌عنوان پر‌جمعیت ترین شهر کانادا، بیشترین تعداد ایرانی ساکن در کانادا را در‌خود جا‌ی داده است. بدین رو دور از انتظار نیست که وبلاگ‌های تورنتوئی از بابت تعداد، در میان وبلاگهای ایرانیان کانادا مقام اول را داشته باشند. از بابت تاثیری که وبلاگهای تورنتوئی در وبلاگ‌شهر به‌ جای گذاشته‌اند، بعضی سبک خاصی برای چنین وبلاگهائی قائلند و به آن «مکتب تورنتو» اطلاق کرده‌اند. به‌غیر از تورنتو، از شهرهای ونکوور و مونترال میشود به‌عنوان مراکز دیگر تجمع وبلاگ‌های ایرانیان کانادا نام برد.

وبلاگ‌های ایرانی در کانادا زمانی شهرت به سیاسی بودن و سنت‌شکنی داشتند. گرچه چنین وبلاگ‌هائی هنوز وجود دارند اما در سالیان اخیر، وبلاگ‌های جدیدتر، تنوع نوشتاری بیشتری به وبلاگ‌های ایرانیان کانادا بخشیده‌اند. در میان وبلاگ‌های خبرخوان ایرانیان کانادا کم نیستند کسانی که فقط در مورد فرزند دلبندشان می‌نویسند یا از وبلاگ خود به عنوان دفتر خاطرات استفاده می‌کنند. بدین‌رو، اکنون، به‌سختی امکان دارد که یک رویه غالب یا تمی سراسری را به وبلاگ‌های ایرانیان کانادا تعمیم داد.

در میان وبلاگ‌های ایرانیان کانادا، وبلاگ‌های تاثیرگذار بسیارند. تعدادی از این وبلاگ‌ها، که نگارنده بیشتر به نامشان برخورد کرده است، بدین قرارند: یک تهرانی در تورنتو، آوای موج، بلوچ، رویاهای گمشده، سیبیل طلا، مجیدزهری، ملاحسنی، یادداشت‌های نیک‌آهنگ کوثر، پارسا نوشت، کمانگیر و نگاهی دیگر. طبیعتن وبلاگ‌های بیشتری، در این دسته از وبلاگ‌ها، وجود دارند که تاثیر‌گذارند و بازهم وبلاگ‌های به ‌مراتب بیشتری وجود دارند که پرشین‌بلاگرز از وجود آنان بی‌خبر است. خبرخوان ایرانیان کانادا گرچه تنها منبعی است که اطلاعات این‌گونه وبلاگ‌ها را در یک مکان عرضه می‌کند، اما به یقین، پوششی وسیع‌تر و قابل‌قبول‌تر، فقط با همکاری بیشتر وبلاگ‌شهر ممکن است.

لینکهای مفید:
آخرین مطالب وبلاگ‌های ایرانیان کانادا - خبرخوان
لیست الفبائی این وبلاگ‌ها
فید/خوراک وبلاگ‌های ایرانیان کانادا جهت دریافت در گوگل‌ریدر یا هر خبرخوان مورد‌نظر دیگر
پرشین‌بلاگرز جدید را بیشتر بشناسید: پرسش و پاسخ

لینک بالاترین

فیدبرنر با گوگل یکپارچه می‌شود

خبر اینکه، تا تاریخ بیست و هشتم فوریه 2009، معادل با دهم اسفند 1387، کلیه حساب‌های کاربری فیدبرنر به پلاتفرم گوگل انتقال پیدا خواهند کرد. در این تاریخ دسترسی به حساب کاربری قدیم فیدبرنر ناممکن می‌شود.


و اما اثر این نقل‌و‌انتقال بر روی کاربران چیست و چه تفاوتی فیدبرنر مستقل با فیدبرنر یکپارچه شده خواهد داشت؟

1- حساب کاربری فیدبرنر از بین می‌رود و برای دسترسی به کنترل‌پنل احتیاج به ورود با حساب کاربری گوگل است.

2- آدرس سایت به http://feedburner.google.com تغییر می‌یابد.

3- مشترکان فید وبلاگ‌ها این تغییر و تحولات را حس نخواهد کرد زیرا آدرس فید قبل، بصورت خودکار، بر روی آدرس فید جدید ری‌دایرکت می‌شود.

4- نزدیک به یک هفته گزارشات و آمار دستخوش اختلال خواهند شد و تعداد مشترک کمتری را گزارش خواهند کرد.

5- الگوریتم آمارگیری از مشترکین فید، دقیق‌تر میشود و بنابرین، پس از پایان نقل و انتقالات، آمار مشترکین با قبل یکسان نخواهد بود.

6- اشتراک توسط ایمیل بهبود اساسی خواهد یافت و کاربران قادر خواهند بود که لیستی از مشترکین ایمیلی را مدیریت کنند.

7- آمار ویزیتور‌های سایت دیگر ارائه نخواهد شد. فید برنر استفاده از گوگل آنالیتیکز را توصیه می‌کند.

8- این انتخاب را دارید که داوطلبانه به پلاتفرم جدید منتقل شوید. در غیر اینصورت اجبارن در هر زمان ممکن است با صفحه‌ای مواجه شوید که در آن صفحه، از شما یک حساب کاربری گوگل جهت نقل‌و‌انتقال درخواست خواهد شد.

درکل، این انتظار وجود دارد که فیدبرنر ثبات بیشتری در ارائه خدمات پیدا کند.

تغییرات دیگری نیز در رابطه با API فیدبرنر و حساب‌های AdSense رخ خواهد داد که بر روی اکثریت قریب‌به‌اتفاق وبلاگ‌ها فارسی بی‌تاثیر است.

منبع: Transferring FeedBurner Accounts to Google Accounts
لینک انتقال داوطلبانه به پلاتفرم گوگل. .

خبرخوان ایرانیان کانادا هم درآمد

    معادل با     January 15, 2009

خبرخوان دوم؛ «خبرخوان ایرانیان کانادا» ارائه شد. از این پس به‌طور مرتب خبرخوان جدید خواهیم داشت .

تغییر و تحولات پرشین‌بلاگرز برخلاف‌انتظار، کاری بسیار سنگین از کار‌درآمد و واقعن اگر کمک دوستان نبود شاید رهایش کرده بودم. همه زحمت کشیدند بخصوص عباس آقای خسروبیگی که با پشتکار و نظم آهنینش روال خوبی به‌کار داده است. در جریان کارهای پرشین‌بلاگرز زمان‌هائی بود که آرزو می‌کردم وقت کافی داشته باشم تا درباره یک مطلب که دیده‌ام نظری دهم، مطلبی بنویسم، اما حسرت‌به‌دل می‌ماندم و میسر نمی‌شد. البته در رابطه با مستندات پرشین‌بلاگرز ، با آن حجم سنگین کار، زیاد نوشتم. ولی نوشتن مستندات کجا و نوشتن در وبلاگ شخصی کجا. به غیر از عقده نوشتن، تغییر دیگری هم حاصل کار روی پروژه پرشین‌بلاگرز بود. تا قبل از کار جمعی در پرشین‌بلاگرز، اعتقادی به فارسی‌نویسی صحیح نداشتم. در فکر بودم، و هنوز هم هستم، که مطلب سنگین و فکر‌شده ای را بر ‌علیه این‌گونه تعصب بنویسم. در ابتدای کار، به‌خصوص، از قرار دادن نیم فاصله متنفر بودم. از نوشتن حتمن به جای حتماً و غیره. برای من مرسی، سپاس و تشکر یکی بود و البته هنوز ته وجودم یکی است. اما وقتی یک استاد جنتلمن بالای سرت باشد، استاد افراسیابی، چاره ای نیست که سر خم کنی و همین سرخم‌کردن‌ها بود که به گمانم نوع نوشتنم را تغییر داد. ناخودآگاه نیم فاصله ها را تا آنجا که می‌فهمم (البته فکر می‌کنم می‌فهمم در حالی‌که حتمن نمی‌فهمم!) می‌گذارم و گاهی به‌‌صورتی افراطی از آن‌سمت پشت‌بام می‌افتم.

امیدوارم که بتوانم کمی درباره مطالب دیگری که درنظر دارم بنویسم. مطلبی را تحت عنوان «یاهو‌پایپ به‌زبان ساده» منتشر کردم که واکنش‌های جالبی به‌همراه داشت. چند ایمیل در این رابطه دریافت‌‌کردم که در این‌رابطه سئوال داشتند و حتی یکی از دوستان پروژه‌ای را با آن شروع کرده بود و کمک می‌خواست. یاهو‌پایپ ارزش این را دارد که بر روی آن وقت گذاشته‌شود. برنامه من برای یاهو‌پایپ نوشتن 7 پست بوده است که اولین آن معرفی یاهو‌پایپ بود که در آمد. نوشته بعدی آماده است که بعد از بازبینی نهائی فردا منتشر می‌شود و درباره پایپ‌بلاگرول (شبیه بلاگرولینگ و با امکانات و مزایای بسیار) است که به‌غیر از طرزاستفاده، سورس برنامه نیز جهت سفارشی شدن در دسترس قرار می‌گیرد.
مرتبط: لینک خبرخوان ایرانیان کانادا در بالاترین



پرشین بلاگرز؛ خبرخوان طنزنویسان را ارائه کرد

    معادل با     January 12, 2009

پس از چهار ماه کار مداوم، امروز، سه شنبه 24 دی‌ماه 87 نسخه جدید پرشین‌بلاگرز ارائه شد و همراه با آن "لیست وبلاگ‌های ایرانیان جهان" به پایان راه خود رسید. پرشین‌بلاگرز جدید در تمام ابعاد با آنچه در قدیم بود متفاوت است. اکنون پرشین‌بلاگرز نه‌تنها بزرگترین منبع طبقه‌بندی شده از لینک وبلاگ‌های حوزه زبان فارسی است بلکه حجمی باورنکردنی از آخرین مطالب تولید شده در وبلاگ‌شهر را بصورت طبقه‌بندی‌شده عرضه می‌کند.




اولین خبرخوان عرضه‌شده از مجموعه ای که در پی خواهد آمد، خبرخوان طنزنویسان ایران است. وبلاگ‌شهر اکنون به آخرین مطالب عرضه‌شده توسط آنان دسترسی دارد. یک لیست الفبائی از 64 وبلاگ این دسته از وبلاگ‌نویسان نیز در دسترس است. پایپ بلاگرول نیز شما را از آخرین وبلاگ‌های به‌روز‌شده مطلع می‌کند.فید/خوراک فراهم شده، که از فونت تاهوما بصورت استاندارد استفاده می‌کند، شما را بی‌نیاز از سر‌زدن مداوم به پرشین‌بلاگرز می‌نماید.


اجازه دهید تا به صورت خلاصه ویژگی‌های پرشین‌بلاگرزجدید را مرور کنیم. موارد چندی وجود دارد که منحصر‌به‌فرد است:

1- آمار - اکنون ارائه 22 خبرخوان با موضوعات متفاوت، قطعی و تاریخ انتشار آنها روشن است. از وجود بسیاری از آن‌ها تعجب خواهید کرد. وبلاگ‌هائی که این خبرخوان‌ها را تشکیل می‌دهند بیش از 2000 وبلاگ فعال و به‌روزهستند.

2- ظاهر کار- قالب جدید پرشین‌بلاگرز از پایه بر اساس نیازهای فعلی و آتی پرشین‌بلاگرز طراحی شده است. متاسفانه بازدید‌کنندگان داخل کشور از وجود اینترنت پر سرعت بی‌بهره اند و بدین‌رو به ناچار تا حد زیادی، زیبائی، فدای سرعت در لود صفحات شده‌است.

3- شیوه کار- پرشین‌بلاگرز جدید با الهام از گرایشات جدید در اینترنت یک سیستم همکاری جمعی را به‌همراه دارد. سیستم بر این اساس پی‌ریزی شده است که خبر‌خوان‌ها از راه دور توسط وبلاگ‌نویسان ساخته، مدیریت و هدایت شوند.

4- اصول کار- اصول راهبری پرشین‌بلاگرز یک مرام‌نامه بسیار ساده و کوتاه است. در دل آن این مقصود نهفته است که هدف، فقط و فقط خدمت بدون چشم‌داشت است.

5- مدیریت ارتباطات - با کمک گوگل‌داکز شکل جدیدی از ارتباط به‌وجود آمده است. استفاده از ایمیل متوقف شده است و برای هر منظوری از ارتباط، کانال خاص وجود دارد.

6- سه سرویس اصلی قلب پرشین‌بلاگرز را تشکیل میدهند:

گوگل‌ریدر - از گوگل‌ریدر برای مدیریت منابع اطلاعاتی استفاده و کلیه وبلاگ ها در آن ایندکس می‌شوند. گوگل‌ریدر به پرشین‌بلاگرز کمک میکند تا عناصر اطلاعاتی استاندارد شوند و تغییرات را با رویه واحدی برآن‌ها اعمال کنیم.

یاهو‌پایپ - پایپ در پرشین‌بلاگرز نقشی کلیدی دارد. اطلاعات گوگل‌ریدر با پروسه ای بسیار پیچیده پردازش شده و به شکل دلخواه مونتاژ می‌شوند.

فیدبرنر - با کمک فیدبرنر شکل نمایشی کار بهتر میشود، آمار استفاده و استقبال مشخص می‍شود و هر خبرخوان دارای آدرس فید شناخته‌شده می‌شود.

7- همکارانی که تا این تاریخ با پرشین‌بلاگرز هم‌راهی داشته اند عبارتند از:
کورش اسلام‌زاده (دنیای وبلاگ ) که ایده اولیه، امور فنی و طراحی قالب را انجام‌داده‌ است

عباس خسروبیگی (با اینترنت) که درکنار مدیریت وبلاگ پرشین‌بلاگرز نقش مهمی در هماهنگی امور داشته اند

محمد افراسیابی (عمو‌اروند) که ویرایش بسیاری از مستندات پرشین‌بلاگرز را به عهده گرفتند

حسن (آی‌تی لاین) که نه تنها مدیریت یکی از خبرخوان‌ها را به عهده داشته بلکه در تهیه مستندات هم با پرشین‌بلاگرز همراه بوده است

سید یوسف منیری (پابرهنه‌ی برخط) که مدیریت یکی از خبرخوان‌ها را به عهده گرفته اند

هادی سجادی راد (صبح به خیر کوالالامپور) که مدیریت دو خبرخوان را به عهده گرفته اند

وب 3 (web3b) و یاسر سوری (MicroDump) که دو خبرخوان جدید و جالب را شروع کردند اما متاسفانه تا این لحظه به حد نصاب لازم برای عرضه نرسیده است.

بی شک بدون همراهی این دوستان کار به جائی نمی‌رسید. اجازه دهید از جانب پرشین‌بلاگرز از تمام این دوستان از صمیم قلب تشکر کنم و آرزو کنم که پرشین‌بلاگرز بتواند بستری را فراهم کند که جمع فعلی و دوستانی که در آینده به ما خواهند پیوست گام‌های ارزشمندی در جهت خدمت به وبلاگ‌شهر برداریم.

دوست عزیز! بازدید کننده گرامی!
پرشین‌بلاگرز برای شما به‌وجودآمده است. در رشد و بالندگی پرشین‌بلاگرز سهیم باشید.

هرگونه پیشنهاد، انتقاد و نظر شما برای ما ارزشمند است.

لینک های مفید برای آشنائی بیشتر:
مرام‌نامه
پرسش و پاسخ
چگونگی همکاری
انتقادات، پیشنهادات و نظرات




به این مطلب در بالاترین رای بدهید.





یاهو‌پایپ به‌زبان ساده

    معادل با     January 10, 2009

یاهوپایپ چیست؟

پایپ یک سرویس اینترنتی است که توسط یاهو در فوریه 2007 معرفی شد. در مورد اهمیت یاهوپایپ همین بس که tim O'reilly کهنه کار دنیای وب، آن را واقعه مهم تاریخ اینترنت قلمداد می‌کند.logo_1 یاهوپایپ امکاناتی را در اختیار می‌گذارد که فرد فاقد معلومات برنامه‌نویسی قادر به خلق پیچیده‌ترین کارها می‌شود. کار پایپ گرفتن اطلاعات به اشکال گوناگون، تجزیه، ترکیب و دستکاری در این اطلاعات و عرضه آن به شکل دلخواه است. تمام امور بدون نیاز به نوشتن کد برنامه نویسی، در محیطی گرافیکی، و با شیوه drag and drop انجام میشود. تقریبا هر شکل از اطلاعات موجود در وب را می‌شود درکنترل گرفت آنرا از عناصر نامطلوب تخلیه، عناصر دلخواه را به آن افزوده و از حاصل آن به طرق مختلف بهره برد.


پایپ توسط چه کسی به وجود آمد؟
ایده اولیه توسط پاشا صدری، ایرانی، عرضه شد. وی یکی از چند نفری بود که این ایده را در نهایت به شکل یاهوپایپ به دنیای وب عرضه کرد. پاشا صدری که از سال 2000 در یاهو شاغل بود و در چند پروژه یاهو نقش برجسته ای داشت، 6 ماه پس از عرضه آن یاهو را ترک و شرکت پولوور را که برای بسیاری از فرندفیدی‌ها آشناست تاسیس کرد. توضیحات ویدئوئی پاشا صدری در معرفی پایپ و پرفایل وی را ببینید.


سرویس‌های مشابه یاهوپایپ کدامند؟
سرویس‌های بسیاری هستند که در طبقه‌بندی کلی دست‌کاری در اطلاعات (mashup) جا می‌گیرند. نگارنده از دو سال پیش بسیاری از این سرویس‌ها را آزمایش کرده است. از میان سرویس‌های جالب که کیفیت متفاوتی را عرضه می‌کنند میتوان از ، Microsoft PopFly ، Google Mashup Editor ، IBM Lotus Mashup ، Intel Mash Maker نام برد. بعضی از این سرویس‌ها در صورت توسعه، دنیای مشاپ را تغییر خواهند داد . اما در حال حاضر یاهوپایپ از تمام این سرویس‌ها کاربردی‌تر و انقلابی‌تر است.


برای کار با پایپ به چه معلوماتی احتیاج داریم؟
کار با یاهوپایپ احتیاج به هیچ پیش‌نیازی ندارد اما برای کاربردهای پیچیده و پیشرفته، در درجه اول به شناخت نسبی فرمت‌های RSS و Atom و در نهایت به تسلط بر regex نیاز است.


محدودیت‌های پایپ چیست؟
پایپ دارای امکاناتی است که راه را بر خلاقیت باز می‌گذارد اما مشکلاتی هم دارد از جمله، محیط پایپ با اینترنت‌اکسپلورر سازگار نیست، بعضی عملیات در متون طولانی ممکن نیست، بعضی از عناصر پایپ با زبان فارسی مشکل دارند و ...


محیط برنامه:
محیط برنامه از 3 قسمت کلی بر طبق شکل زیر تشکیل می‌شود:

1- ماژول‌ها ماژول‌ها هر کدام کار خاصی را انجام می‌دهند. هر مازول تکه‌ای از برنامه با کارکرد خاص است که ما را از زحمت برنامه‌نویسی معاف می‌کند. ماژول‌ها را با کمک ماوس به میز کار می‌کشانیم.


2- میز کار مازول‌ها را در اینجا به‌هم متصل می‌کنیم و از آن یک خروجی می‌گیریم.


3- آزمایش خروجی و رفع اشکال حاصل کار میز کار را، در این قسمت مشاهده می‌کنیم. اگر اشکالی بود در قسمت میز کار تغییرات مناسب را اعمال کرده تا نهایتن به نتیجه مطلوب برسینم.


در قسمت آزمایش، جزئی ترین اطلاعات واقع در فید، که در حالت عادی از دید مخفی است، قابل مشاهده است. شکل زیر را ببینید.

یک پروژه بسیار ساده با پایپ
1- یک‌جا و در هم‌کردن دو فید مختلف. دنیای وبلاگ - دنیای فیلم
2- مطالبی را که شامل لینک دلیشز هستند حذف می‌کنیم.
3- آنها را بر اساس زمان اتشار مرتب می‌کنم.
4- تعداد مطالب را به 20 کاهش می‌دهم.
5- خروجی می‌گیریم. از خروجی آر اس اس آن در هر جا از جمله ستون کنار وبلاگ می‌شود استفاده کرد.
از طریق لینک بالا امکان دسترسی به سورس و کپی کردن (طبق اصطلاح یاهو clone کردن) هست.

با پایپ چه می‌شود کرد و از کجا شروع کنم؟
تنوع کارهائی که با پایپ امکان انجام دارد بسیار است. این لینک شما را به چندین هزار پروژه مورد اقبال پایپ راهنمائی می‌کند. لیست مازول‌های پایپ، که هر کدام کاری صورت می‌دهد، به‌همراه توضیحشان در اینجا ببینید. متاسفانه توضیحات نارسا هستند. مستندات مطلوبی هم در این زمینه وجود ندارد و بعضی از سئوالات و ابهامات در هیچ منبعی حتی فروم‌های خاص پایپ جوابی نیافته است. گوئی جامعه وب با پدیده‌ای مواجه‌شده ‌است که انتظار آن را نداشته ‌است. اکثرن، قبل از این‌که به عمق یایپ بروند، از وجود آن اظهار تعجب و شادمانی کرده‌اند. حتی اکثریت پروژه ‌های انجام شده به‌نظر نمایشی می‌رسند و از کاربرد عملی پایپ، جز استثنائاتی، خبری نیست. مطالب آموزشی هرگز از سطح،پا را فراتر ننهاده‌اند.

این پروژه با وجودیکه بسیار انقلابی است به نظر می‌رسد که تا حد زیادی با بی‌مهری یاهو مواجه است شاید تیم یاهو با رفتن پاشا صدری موتور محرک خود را از دست داده است. هر چه هست از امکانات بیشتر و رفع ایرادات در یکسال گذشته اثری نبوده است. برای من رسیدن تا این حد مهارت که چند کار جدید و فاقد سابقه را با آن انجام دهم تا حد زیادی دشوار بوده است. امیدوارم چنانچه شما تصمیم دارید هم‌گام با آینده وب شوید و کاری با آن صورت دهید تجربه من باعث شود که شما آن سختی را حس نکنید. از جمله کار‌های جالبی که ممکن است با آن انجام دهید تهیه فیدهائی از بالاترین است که خود سایت ارائه نمیدهد. راهی که معمولن توصیه میشود استفاده از سرویس Dapper است. این راه را من رفته ام اما آنرا قابل اطمینان نمیدانم. راه یاهوپایپ بسیار مطمئن و تست شده است. تجربه بر من ثابت کرده است که در یاهو پایپ، هیچ کاری، هرچند به‌نظر غیر ممکن برسد، نشد ندارد. منتظر مطالب بیشتری در مورد پایپ باشید. تصمیم دارم از پروژه های پیچیده پایپ بلاگرول، متدی که با آن خبرخوان‌های پرشین‌بلاگرز جدید تهیه شده است و ادیتور نگارشی زبان فارسی رمز گشائی کنم.

در حاشیه: پرشین بلاگرز جدید از سه شنبه 24 دیماه 87 شروع به‌کار می‌کند.

جستجو در منابع بلاگر

Custom Serach

فید / خوراک / خبرمایه

اشتراک فید

دریافت توسط ایمیل

آدرس ایمیل خود را وارد کنید:

Delivered by FeedBurner

خواندنیها از وبلاگشهر